REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gimtuosiuose Šiauliuose praėjusį savaitgalį vykusiame Lietuvos lengvosios atletikos žiemos čempionate Dovilė Dzindzaletaitė vasarą pasiekto asmeninio rekordo nepagerino (14,17 m). Bet 19-metė mergina pasiekė geriausią šalies žiemos sezono rezultatą – ketvirtuoju bandymu ji nušoko 13,4 m. Į kovą Geterborge vyksiantį Europos uždarų patalpų čempionatą Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) federacijos nustatytas normatyvas buvo 13,5 m, tačiau po rungties trišuolininkė neliūdėjo.

REKLAMA
REKLAMA

“Treneris kalbėjo su federacija ir sužinojo, kad į Europos čempionatą mane paims. Labai noriu ten važiuoti, tai bus pirmasis mano suagusiųjų čempionatas. Dėl sausį varžybose Latvijoje patirtos Achilo sausgyslės traumos šios varžybos tik antrasis mano startas šiemet. Todėl manau, kad vėliau rezultatai bus geresni.”

REKLAMA

LLAF sprendimą pakomentavo ir federacijos generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva, kuri džiaugiasi naujais talentais bei žiūri į ateities perspektyvas: “Dovilė yra jauna perspektyvi sportininkė. Tokio lygio varžybos jai bus puiki proga išbandyti save tarp suaugusiųjų, o tai yra labai svarbu. Tai jai leis geriau pasiruošti vasarą vyksiančioms planetos studentų žaidynėms bei Europos ir pasaulio čempionatams.”

Sportai svarbiau nei mokslai

“Turėjau pasiūlymų važiuoti į Ameriką. Dešimtoje klasėje tuo buvau rimtai susidomėjusi, jau ruošiausi laikyti egzaminus. Tačiau pasaulio jaunimo čempionatas praėjusią vasarą viską pakeitė: nenoriu palikti savo trenerio, šeimos bei draugo,” – teigė D.Dzindzaletaitė. Ji pernai pasaulio jaunimo čempionate pasiekė naują Lietuvos rekordą (14,17 m), pelnė sidabro medalį ir tapo pirmąja mūsų šalies moterimi, trišuoliu nušokusia virš 14 metrų.

REKLAMA
REKLAMA

Užbaigusi “Vijolių” vidurinę mokyklą, sportininkė toliau tęsia mokslus Šiaulių universitete, sudijuoja kūno kultūrą.

“Gyvenime pimoje vietoje man šeima, po to sportas ir mokslas. Kitiems po šeimos eina mokslas, tačiau aš mąstau kitaip - tikiu, kad galiu daug sporte pasiekti,” – sakė mergina.

Tokį rimtą merginos požiūrį į sportą bei vasaros pasiekimus įvertino ir rėmėjai. Šiuo metu sportininkė dar nepasirašiusi sutarties, tačiau čempionato metu artimieji bei kolegos ją jau galėjo išvysti su ryškia “Adidas” sportine apranga bei avalyne.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konkurenčių nenuvertina

Nors rezultatais D. Dzindzaletaitė jau pranoksta visas Lietuvos trišuolininkes, ji varžybose neatsipalaiduoja. “Varžybose niekada nė vienos nenuvertinu. Kad ir šiame čempionate – maniau Jolanta gerai sušoks. Noriu, kad visoms pasisektų, bet, aišku, man geriausiai,” – šypsodamasi sakė šiaulietė.

Lietuvos čempionate antrą vietą užėmusios Jolantos Verseckaitė rezultatas 12,95 m. Jai dėl techninių kliūčių varžybų tęsti nepavyko. Trečioji prizininkė kaunietė Jana Nosova nušoko 12,53 m. Nė viena sportininkė, įskaitant pačią D. Dzindzalietaitę, nepasiekė asmeninių rekordų.

REKLAMA

“Kiek po vasaros atostogų "uždirbi", tiek ir šoki žiemą, o aš vasarą pusantro mėnesio atostogavau. Vasaros metu man lengviau šokasi – šilta, jaučiasi žiemos įdirbis, plius numetu priaugtą svorį,” – aiškino D. Dzindzaletaitė.

Viena simpatiškiausių šalies sportininkių

Tačiau jokie svoriai nesutrukdė trišuolininkei būti išrinktai viena iš gražiausių Lietuvos sportininkių. Vieno portalo vasario 14-osios proga surengtuose simpatiškiausių sportininkių rinkimuose D.Dzindzaletaitė užėmė 10-tą vietą. Trišuolininkė neneigė sulaukianti vaikinų žvilgsnių. “Aišku, malonu sulaukti dėmesio, bet man nei šilta, nei šalta. Nekreipiu į kitus dėmesio, nes myliu savo vaikiną. Būna, kad kartais jis pyksta, bet man tikrai nesvarbu, kas ką rašo ar sako,” – užtikrintai sako jaunoji sportininkė, kurią sirgaliai metų sandūroje išrinko ir populiariausia Lietuvos lengvaatlete.

D.Dzindzaletaitė jau ketveri metai - kartu su futbolą Šiauliuose žaidžiančiu draugu Denu. Šis palaiko ir paskatina sportuojančią draugę, dažnai lankosi svarbiose jos varžybose.

Ieva Staponkutė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų