REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Portalas Balsas.lt sužinojo, kad krata atlikta vykdant baudžiamosios bylos, kurioje keturios moterys kaltinamos neteisėta veikla, dėl kūdikių mirties ir jų sužalojimo, dokumentų klastojimo, tyrimą.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo metu paaiškėjo, kad kuriant filmą "Lengvas raganavimas", kurio režisierė yra Inesa Kurkletytė, mirė ką tik vandenyje pagimdytas kūdikis.

REKLAMA

Filmuojant gimdymą namuose, kurį priima Jurga Švedienė, įvyko, kaip manoma, nelaimė. Paskutiniame kadre girdisi, kai tėvai ir filmavimo herojai sunerimę kalba: "Vaikas nebekvėpuoja".

Naujagimis kadre nerodomas, tik paskui jis matosi suvyniotas į rankšluostį.

Antradienį Vilniaus miesto apylinkės teismas pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje teismo medicinos ekspertė kaltinama pitknaudžiavusi tarnyba. Ekspertė iš anksto pranešdavo kaltinamajai J.Švedienei diagnozes, nuo ko mirė vandenyje gimdyti vaikai.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos žiniomis, mirė penki namuose pagimdyti vaikai, keli jų yra sužaloti. Be to, yra nukentėjusių gimdyvių. Interneto portale aptikome Rusijos pilietės laišką, kur ji detaliai aprašo, kaip gimdė, kaip gavo suklastotą pažymą apie mergaitės gimimą, tačiau Rusijos ambasada nepriėmė jos tikindama, kad galiojančios laikomos tik išduotos ligoninėse.

J. Švedienė verčiasi gimdymais namuose jau beveik dvidešimt metų. Moteris, neturinti medikės išsilavinimo, priima gimdymus Baltijos šalyse, pas ją atvažiuoja gimdyvės iš kitų šalių.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų