REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiau nei 1500 Čeliabinsko gyventojų, nukentėjusių nuo meteorito kritimo, kreipėsi į psichologus”, – praneša lifnews.ru.

REKLAMA
REKLAMA

Prabėgus keturioms dienoms po negirdėtos nelaimės, kuri sukrėtė šešis Rusijos regionus, į specialistus kreipiasi vis daugiau žmonių, kurie skundžiasi psichologinio pobūdžio sveikatos sutrikimais. Psichologai paskelbė aliarmą, kuomet skambučių „karštąja linija” pradėjo sulaukti kas pusvalandį.

REKLAMA

Rusijos Ypatingųjų situacijų ministerijos (MČS) duomenimis, 2013 metų Vasario 19 dieną psichologinė pagalba buvo suteikta maždaug 1500 Pietų Uralo žmonių.

Specialistų teigimu, toks reiškinys būdingas žmonių psichikai ir dramatiški įvykiai neretai suvokiami tik praėjus tik kelioms dienoms, kas tik padidina šoką. 13 metų Lizą P. tėvai atvedė pas psichologus po to, kai pastebėjo, jog moksleivė praktiškai nebemiega – nesuvokiamas siaubas atakuoja mergaitę kiekvieną naktį.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš buvau namie, kai visa tai nutiko ir pabudau nuo sprogimo garso, langas jau buvo atidarytas,“ - psichologui atviravo Liza P. „Dabar naktimis man labai baisu –  pabundu nuo kiekvieno triukšmelio“, - aiškina ji.

Be ligoninių ypatingu režimu dirba ir krizių centrai. „Tai, kas nutiko, žmonės suvokia trečią, ketvirtą dieną. Iki tol, ekstremaliose situacijose, psichika ginasi ir blokuoja baimę, - žiniasklaidai paaiškino Krizių Centro vadovė Olga Barabanova.

Anot jos, pradžioje visi išsigando, paskui užsiėmė savo reikalais, po to visas miestas aptarinėjo meteoritą. „Dažniausi skundai susiję su baime ir nerimu. Kažkas bijo grįžti į vietą, kurioje buvo sprogimo metu. Kai kurie vaikai, pavyzdžiui, atsisako eiti į darželį. Kai kurie išgyvenimai perauga į depresijas“, - teigia O. Barabanova.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų