REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Kėdainių rajono savivaldybės tarybos narys, o šiuo metu jauniausias parlamentaras "darbietis" Viktoras Fiodorovas pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymą, antradienį nusprendė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

REKLAMA
REKLAMA

VTEK informuoja nustačiusi, kad Kėdainių rajono savivaldybės tarybos ir Darbo partijos frakcijos šioje taryboje nariai Juozas Gaidamavičius, Algimantas Dagys, Rimantas Diliūnas, V. Fiodorovas, Paulius Kalina, Darius Kaminskas, Rita Karnilavičienė, Antanas Mikalauskas, Nijolė Mykolaitienė, Arnas Švilpauskas, Donatas Valentinavičius, Kęstutis Valionis, Vygantas Vanagas dalyvavo Kėdainių rajono savivaldybės tarybos posėdyje, priimant sprendimą pirkti nekilnojamąjį turtą iš UAB "Edvervita", kurios pagrindinis akcininkas yra Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas.

REKLAMA

Komisija, atlikusi tyrimą, nustatė, kad tarybos narys J. Gaidamavičius, kuris yra koncerno UAB "Vikonda" darbuotojas ir UAB "Edvervita" valdybos narys, dalyvavo savivaldybės tarybos posėdyje ir pasisakė sprendžiant klausimą dėl nekilnojamojo turto, priklausančio šiai akcinei bendrovei, išpirkimo. Tačiau Komisija, vertindama šią aplinkybę, atsižvelgė į tai, kad, tarybai balsuojant dėl šio klausimo, J. Gaidamavičius nusišalino ir apie tai informavo kitus tarybos narius.

REKLAMA
REKLAMA

"V. Fiodorovas, buvęs Darbo partijos centrinės būstinės vadovo pavaduotojas, aptariamu metu buvo tiesioginiame V. Uspaskicho pavaldume ir nuo jo priklausomas, todėl negalėjo būti objektyvus, balsuodamas dėl nekilnojamojo turto išpirkimo iš V. Uspaskicho kontroliuojamos įmonės", - konstatavo VTEK.

Įstatymą pažeidė ir V. Vanagas - pagrindinio akcininko, koncerno UAB "Vikonda" kontroliuojamos įmonės UAB "Kėdainių konservų fabrikas" darbuotojas, todėl negalėjo būti objektyvus, balsuodamas dėl nekilnojamojo turto išpirkimo iš kitos V. Uspaskicho kontroliuojamos įmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atsižvelgiant į šių aplinkybių visumą, Komisija nusprendė, kad Kėdainių rajono savivaldybės tarybos nariai V. Vanagas ir V. Fiodorovas, dalyvavę sprendžiant nekilnojamojo turto išpirkimo iš UAB "Edvervita" klausimą, nevykdė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatyme nustatytos prievolės vengti interesų konflikto ir tokiais veiksmais pažeidė šio įstatymo dalių nuostatas.

Komisija taip pat nusprendė Kėdainių rajono savivaldybės tarybos nariui J. Gaidamavičiui rekomenduoti, kad ateityje griežtai laikytųsi Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų, įpareigojančių visiškai nusišalinti nuo bet kokių klausimo, keliančio interesų konfliktą, rengimo, svarstymo bei sprendimo priėmimo procedūrų.

Nesant pakankamai duomenų, įrodančių tiesioginį ir akivaizdų interesų konfliktą, nutraukti tyrimą dėl Kėdainių rajono savivaldybės tarybos narių A. Dagio, R. Diliūno, P. Kalinos, D. Kaminsko, R. Karnilavičienės, A. Mikalausko, N. Mykolaitienės, A. Švilpausko, D. Valentinavičiaus, K. Valionio.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų