REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) narys Arvydas Anušauskas kreipėsi į Valstybės saugumo departamento (VSD) generalinį direktorių Gediminą Griną, prašydamas atsakyti, kas skleidžia klaidinamą informaciją dėl skalūno dujų žvalgybos ir gavybos proceso.

REKLAMA
REKLAMA

Anot A. Anušausko, vieša diskusija ir susidomėjimas šiuo klausimu yra neproporcingai sureikšminti.

REKLAMA

"Matome, kad internetiniuose tinklalapiuose, kur yra išreiškiamos įvairios nuomonės skalūno dujų žvalgybos tema, straipsnius aktyviai komentuojančių asmenų kiekis yra žymiai didesnis nei prie kitų straipsnių panašia tema", - teigia parlamentaras.

A. Anušauskas taip pat atkreipia dėmesį, kad socialiniuose tinkluose vyksta plati kampanija skalūno dujų tema, kurioje dominuoja aktyvūs, savo tapatybę dažnai slepiantys asmenys arba galimai neegzistuojantys socialinių tinklų vartotojai. Paprastai jie platina įvairaus propagandinio neigiamo pobūdžio informaciją apie skalūno dujų žvalgybą ir gavybą, kuri neatitinka faktinės, kompetentingų Lietuvos institucijų skelbiamos informacijos.

REKLAMA
REKLAMA

Didelį informacijos antplūdį patiria ir vietos bendruomenės. Politikas nurodo, kad, kai buvęs žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius sausio pabaigoje susitiko su Tauragės rajono Žygaičių bendruomenės nariais, šie ne tik išsakė savo nerimą bei pagrįstus klausimus, bet ir papasakojo, kad jiems yra dalijami ir viešai bendruomenės nariams rodomi dėl skalūno dujų gavybos proceso gąsdinantys filmai, neatitinkantys realios faktinės situacijos.

"Natūralu, kad vietos žmonės, kurių gyvenamojoje ir ūkinės veiklos teritorijoje bus žvalgoma skalūno dujų, yra susirūpinę šiuo procesu, tačiau dirbtiniais gąsdinimais ir tikslinga dezinformacija paremtos sukurstytos vietos žmonių emocijos gali iš esmės kenkti valstybės strateginiams interesams ir būti naudingos Lietuvai nedraugiškoms jėgoms", - sako Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys A. Anušauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parlamentaras VSD generalinio direktoriaus prašo atsakyti, kas skleidžia klaidinamą informaciją dėl skalūno dujų žvalgybos ir gavybos proceso.

ELTA primena, kad Seimo Aplinkos apsaugos komitetas yra pasiūlęs stabdyti skalūnų dujų žvalgybą ir gavybą Lietuvoje.

Tik viena įmonė panoro ieškoti skalūnų dujų Tauragės-Šilutės regione - tai JAV energetikos įmonė "Chevron". Dar dvi bendrovės - "Diseta" ir "Perkūno nafta" - pareiškė norą žvalgyti gamtinių dujų telkinius Kudirkos-Kybartų regione.

Skalūnų gavybai prieštarauja vietos bendruomenė.

Skalūnų gavybą palaiko Vyriausybė ir Prezidentė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų