REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Grupė Seimo narių liberalų Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Naftos ir dujų išteklių mokesčio įstatymo pataisas, pagal kurias 10 proc. naftos ir dujų išteklių mokesčio būtų sumokama į savivaldybės, kurios teritorijoje vykdoma naftos ir dujų gavyba, biudžetą. Likusieji 90 proc. atitektų valstybės biudžetui. Pagal dabartinę tvarką, 100 proc. mokesčio už išgaunamą naftą ir dujas pakliūna į valstybės biudžetą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Liberalų sąjūdžio frakcijos nario, įstatymo pataisų iniciatoriaus Remigijaus Šimašiaus, Mokesčiai už išgaunamą naftą ir dujas turėtų būti sumokami ne tik į valstybės, bet ir į savivaldybių biudžetą - tokiu pat principu, kaip dabar surenkami mokesčiai už valstybinius gamtos išteklius.

REKLAMA

"Nafta ir dujos irgi yra gamtos ištekliai, todėl mokesčio paskirstymo tvarka turėtų būti analogiška. Jeigu savivaldybė iš mokesčio papildomai gautas lėšas panaudotų vietos bendruomenių interesams, patys žmonės įsitikintų, kad išteklių gavyba nebūtinai pablogina, bet gali ir pagerinti jų gyvenamąją aplinką. Gyventojų bendruomenės ir išteklių žvalgytojai neturėtų lindėti skirtingose apkasų pusėse", - sako R. Šimašius.

Seimo nario teigimu, šiuo metu kai kuriais atvejais dirbtinai kurstomas vietos bendruomenių pasipriešinimas gamtos išteklių paieškoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų