REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija antradienį išsiųs du lėktuvus, kuriais į Siriją bus pristatyta 50,7 tonos humanitarinė pagalba bei išgabenti rusai, norintys išvykti iš karo kamuojamos šalies, remdamasi Nepaprastųjų situacijų ministerijos atstove skelbia "Reuters".

REKLAMA
REKLAMA

Rusija buvo viena iš didžiausių užsienio šalių, ginančių Sirijos prezidentą Bašarą al Asadą (Bashar al-Assad), tačiau pastaraisiais mėnesiais Maskva parodė ženklus, kurie gali reikšti, kad ruošiamasi galimam B. al Asado pralaimėjimui.

REKLAMA

Lėktuvai, gabenantys palapines, energijos generatorius, 11 metrinių tonų maisto, skris į Latakijos uostamiestį šiaurės vakarinėje Sirijos dalyje, teigė atstovė Irina Rosius, kurią citavo naujienų agentūra ITAR-TASS.

Pasak I. Rosius, lėktuvai iš Sirijos išgabens ne tik rusus, bet ir piliečius iš Nepriklausomų Valstybių Sandraugos (NVS) šalių.

"Rusijos piliečiai bei asmenys iš NVS, norintys išvykti iš šalies, galės išskristi lėktuvais", - sakė atstovė.

REKLAMA
REKLAMA

Maskva blokavo tris Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliucijas, kuriomis siekiama padidinti spaudimą Damaskui siekiant nutraukti smurtą šalyje, per kurį jau žuvo beveik 70 tūkst. žmonių.

Sausį Kremlius išsiuntė du lėktuvus 77 rusų evakuacijai iš Sirijos. Tai reiškia, kad Rusija galbūt pradėjo ruoštis galimam B. al Asado pralaimėjimui.

Rusija teigia, kad B. al Asado pasitraukimas nėra būtina išankstinė sąlyga pradedant derybas dėl konflikto nutraukimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų