REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai kuriems iš mūsų pasisekė – mes tiesiog atsitrenkėme į žmogų, su kuriuo praleisime visą gyvenimą. Tačiau yra žmonių, kuriems tenka daugiau paplušėti, rašo bbc.co.uk. Taigi, kaip žmonės naudojo per amžius kintančias technologijas to vienintelio žmogaus paieškai?

Kai kuriems iš mūsų pasisekė – mes tiesiog atsitrenkėme į žmogų, su kuriuo praleisime visą gyvenimą. Tačiau yra žmonių, kuriems tenka daugiau paplušėti, rašo bbc.co.uk. Taigi, kaip žmonės naudojo per amžius kintančias technologijas to vienintelio žmogaus paieškai?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

1695 m. pirmosios vienišos širdys. Pirmasis vienišos širdies skelbimas buvo išspausdintas 1695 metų liepos 19 d. Gyvulininkystės ir prekybos gerinimo kolekcijoje. Skelbimą paskelbė džentelmenas, kuris ieškojo sau tinkamos jaunos damos.

REKLAMA

1870 m. sutuoktiniai. „Sutuoktinių naujienos“ buvo pirmasis laikraštis skirtas vienišiems žmonėms. Iki 1900-ųjų metų buvo apie 20 laikraščių, skirtų tik tiems žmonėms, kurie ieško partnerių.

1915 m. vienišas karys. 20-ajame amžiuje buvo sukurta niša tam tikrai auditorijai. The Daily Express išspausdino straipsnį apie vienišiausią žmogų fronte – Pirmojo Pasaulinio karo kareivį, kuris ieškojo moterų susirašinėti. Per dvi dienas jis gavo net 470 laiškų.

REKLAMA
REKLAMA

1944 m. santuokos biuras. 1940m. pažinčių agentūroje vyrai ir moterys pildė konfidencialias anketas. Jie nurodydavo savo asmeninius duomenis ir savo idealo aprašymą. Santuokos biuras suporuodavo žmones ir paskirdavo pirmąjį pasimatymą.

1951 m. vienišų širdžių žudikai. Martha Beck ir Raymond Fernandez nusitaikė į našles, kurių skelbimai pakeitė įprastų vienišų žmonių skelbimus. Fernandezas viliojo moteris ir vogė jų turtus, o Beck apsimetinėjo jo seserimi. Jie buvo nuteisti už tris žmogžudystes ir 1951-aisiais nuteisti mirties bausme. 1970-aisiais buvo sukurtas filmas apie juos, „Medaus mėnesio žudikai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1959 m. kompiuterinės piršlybos. JAV Stanfordo universiteto paskutinio matematikos kurso studentai sukūrė HAPPY programavimo IBM kompiuterį, skirtą sujungti 49 moteris ir 49 vyrus, kurie užpildė anketas Šeimos planavimo paslaugų kompanijoje. Bandymo rezultatas – vos 1 santuoka.

1965 m. atitikimo bandymas. Du Harvardo studentai pradėjo atitikimo bandymą studentų pasimatymams naudodami perforacines korteles. Studentai mokėjo po 3 dolerius už 5 jiems tinkamus variantus.

1965 m. pasimatymų šou. Pasimatymų žaidimas buvo pirmasis tokio pobūdžio šou ir „nutiesė“ kelią kitiems tokiems šou visame pasaulyje. Po keturiasdešimt penkių metų (2011-ųjų kovą) šio šou idėja buvo perkelta į „Facebook“, „Twitter“ ir kitų socialinių tinklų svetaines.

REKLAMA

1980 m. pokalbių kambarys. Skelbimų lentos sistema, kuri buvo pirmtakas internete, leido bendrauti žmonėms nuotoliniu būdu ir įsimylėti internetinėje erdvėje net nepamačius žmogaus.

1985 m. aklas pasimatymas Didžiojoje Britanijoje. TV šou geriausiu šeštadienio eterio laiku turėjo daugiau nei 18 milijonų žiūrovų visame pasaulyje vienu metu 80-aisiais. Vyras arba moteris užduodavo 3 klausimus priešingos lyties dalyviui ir tuomet išsirinkdavo tą, kurio atsakymai labiausiai patikdavo. Viena pora, susitikusi šiame šou 1998-aisiais, iki šiol yra kartu.

REKLAMA

1995 m. internetinė meilės parduotuvė. Match.com leido vartotojams įkelti savo informaciją ir naršyti tarp potencialių partnerių profilių. Vėliau daug puslapių kartojo šią idėją – taip pat leido kelti savo anketas bei ieškoti antros pusės. 2001-ųjų birželio mėn. puslapis turėjo 2 milijonus registruotų narių.

1998 m. meilė elektroniniu paštu. Filmas „Jums žinutė“ (You've got mail, 1998) „nubraukė“ dalį gėdos susipažinus internetu. Filme pasakojama apie du specialistus (vaidina Meg Ryan ir Tomas Hanksas), kurie bendrauja elektroniniais laiškais nepažinodami vienas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2000 m. atitikimas pagal mokslą. 2000-aisiais metais buvo atidarytas internetinis puslapis eHarmony.com, kuriame buvo siūloma surasti sau porą naudojant naują moksliškai pagrįstą interneto tinkamumo sistemą (algoritmas suderinti arba rasti suderinamumo atitikmenį.).

2000 m. pažintys parke. Kinijoje tėvai ant parkų turėklų pradėjo skelbti savo vaikų reklamas, pabrėždami, kiek turto vaikai turės santuokai. Kiti tėvai galėjo nuspręsti, ar jų vaikai bus tinkami tokioms santuokoms.

2001 m. rojaus sala. Pagundų sala – tai JAV televizijos realybės šou, kuriame poros sutinka gyventi Rojaus saloje su vienišais žmonėmis, siekiant patikrinti jų santykių stiprumą. Šį šou kūrė 17-oje skirtingų salių, įskaitant ir Argentiną, Filipinus ir Rusiją.

REKLAMA

2003 m. pažintys internetu – didelis verslas. Jiayuan.com pradėtas 2003-aisiais, dabar yra didžiausia Kinijos interneto pažinčių svetainė. Ji turi daugiau nei 9 milijonus unikalių vartotojų per mėnesį, teigia Interneto analizės įmonė comScore.

2006 m. susitinkam dabar? Badoo yra programėlė išmaniajam telefonui – ji skirta žmonėms, kurie nepažįsta vienas kito, bet nori spontaniškai susipažinti. Pagal statistiką, Badoo turi daugiau nei 170 milijonų registruotų vartotojų iš 180 šalių.

2009 m. gėjų susitikinėjimo programėlė Grindr buvo sukurta 2009-aisiais. Ši programėlė leidžia susitikti gėjams, gyvenantiems tam tikru atstumu viens nuo kito. 2012-aisiais Grindr sakė, kad turėjo 4 milijonus vartotojų 192 šalyse, 1,1 milijono vartotojų interneto per parą.

REKLAMA

2010 m. jei tu esi ta vienintelė. Kinijos populiariausias pažinčių šou, Fei Cheng Wu Rao, prasidėjo 2010 metų sausį. Vyras prisistato 24 moterims, kiekviena turi degančią šviesą. Jei ja domimasi, šviesa – išsaugoma. Jei vyras išjungia visas šviesas – jis netenka galimybės susipažinti su moterimi.

2012 m. reklaminė iškaba lotynų amerikietei. Kalifornijos milijonieriaus Marc Paskin Kalėdų noras buvo paprastas: lotynų amerikietė. Taip jis ir parašė didelėje reklaminėje iškaboje San Diego greitkelyje. Gavo daugiau nei 15.000 atsakymų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2013 m. internetinių pažinčių plitimas. Šiandien yra daugiau nei 1000 svetainių, skirtų internetinėms pažintims visame pasaulyje. Inshallah.com užima antrą vietą Artimuosiuose Rytuose ir Afrikoje; Shaadi.com yra labiausiai populiarus Indijoje, PlentyofFish yra top svetainė Jungtinėje Karalystėje; o Lotynų Amerikoje Oasis pažinčių tinklas yra labiausiai lankomas, pagal comScore. Apie 10% visų interneto vartotojų visame pasaulyje eina į Pažinčių svetaines.

Naujausias „šūksnis“ pažinčių srityje, tai programa leidžianti intensyviai bendraujantiems žmonėms taupyti laiką ir iškart užsiimti seksu. Facebook pasivadinusi „Bang your friend“ („Pasimylėk su savo draugu) leidžia pasirinkti iš vartotojo draugų sąrašo žmones, su kuriais jis norėtų turėti intymių santykių. Jeigu tas asmuo, taipogi įsidiegęs šią programą, taip pat jį pasirinktų iš draugų sąrašo – jie abu gautų vienas kito "pasiūlymą". Telieka suderinti laiką ir vietą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų