REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Jei tai pasirodytų tiesa ir partijos Tvarka ir Teisingumas (TT) bei Darbo partija (DP) susivienytų – reiktų keisti ministrą pirmininką. Juk tuomet nebe Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP), vadovaujama Algirdo Butkevičiaus, o naujas darinys, kuriame susijungtų Rolando Pakso vadovaujama TT ir Viktoro Uspaskicho DP, būtų „vyriausias brolis“ Seime pagal mandatų skaičių“, - portalui balsas.lt sakė politikos apžvalgininkas Giedrius Kiaulakis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasklidus žiniai apie galimą DP ir TT susijungumą partijų lyderiai neskuba jo komentuoti, o politologai bei apžvalgininkai svarsto galimus scenarijus.

REKLAMA

G. Kiaulakis neatmetė versijos, kad DP tokia jungtis reikalinga, nes partijai byloje dėl juodosios buhalterijos gali grėsti likvidavimas, o TT esą šiaip yra išsėmusi politinį potencialą. Kliūtimi, anot jo, gali tapti lyderių ambicijos.

„Žinant juos abu, keltų nuostabą pasiryžimas kuriam nors tapti antruoju numeriu. Juk abu turi pakankamai pavaldžias ir klusnias skruzdėlių kolonijas, kurios už juos balsuos. O ir abu sutverti tam, kad būtų pirmais“, - sakė G. Kiaulakis.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovės BRANDSCAPE vadovas, viešųjų ryšių specialistas Mindaugas Lapinskas mano, kad viešųjų ryšių prasme toks projektas yra abejotinas. „Sakyčiau, kad tai variantas 2+2 = 3. Bet gal geriau, nei lygu 1. Nieko nedarant rezultatas būtų vienas, o dabar kažkas bus supliusuota. V. Uspaskichas pritraukia tą elektoratą, kuriam rodoma, jog politika yra visiems prieinama, o ją daryti gali paprastas ir patrauklus bičas. TT lyderio rinkėjai yra labiau įsitraukę, linkę į viską kištis ir įsivaizduoja, kad viską išmano“, - aiškino jis portalui balsas.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Man būtų keistas toks svarstymas, nes apie tai nėra užsimimta nei koalicinėje sutartyje, nei kokiose nors atskirose derybose. Prisiminkime, kad ir faktą, jog partijų susijungimo procesas turėtų trukti pakankamai ilgai. Juridinis procesas, kaip byloja egzistuojantys precedentai, turėtų užtrukti virš metų, tad tikrai nėra ką aptarinėti", - sakė balsas.lt LSDP atstovas, buvęs ministras pirmininkas Gediminas Kirkilas.

Valdandčiają koaliciją sudaro DP (29 mandatai) LSDP (39) TT (10) ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija, turinti 8 narius. Viso Seime yra 141 parlamento nario mieta, iš kurių trys vietos neužimtos – rinkimai po kelių savaičių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų