REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Itališki džiuvėsėliai – kantučiai (cantucci)

Kelis kartus apsilankiusi Italijoje patyriau, kad ten kiekvienuose namuose rastume įvairaus dydžio kavinukų, kuriuose verdama labai stipri espreso kava. Rytais italai pasišildo didelį puodelį pieno, susipila į jį kavą ir gurkšnoja užkąsdami kantučiu, kurį pamirko tame puodelyje.

Kelis kartus apsilankiusi Italijoje patyriau, kad ten kiekvienuose namuose rastume įvairaus dydžio kavinukų, kuriuose verdama labai stipri espreso kava. Rytais italai pasišildo didelį puodelį pieno, susipila į jį kavą ir gurkšnoja užkąsdami kantučiu, kurį pamirko tame puodelyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Reikės: 220 g cukraus 2 kiaušinių 300 g miltų 1/2 a. š. kepimo miltelių 150 g paskrudintų migdolų 2 šaukštų sėmenų (nebūtinai) truputį druskos

REKLAMA

Migdolus pakepinkite sausoje keptuvėje. Sumaišykite visus ingredientus. Išeina tiršta, lipni tešla. Suformuokite iš jos du pailgus kepalėlius. Kad mažiau liptų prie rankų, sudrėkinkite vandeniu.

Pašaukite į įkaitintą orkaitę (180 oC) ir kepkite 35–40 minučių, kol vos vos apskrus. Išimkite ir 15 minučių leiskite ataušti. Supjaustykite riekutėmis (kepinys kietokas, bet įveikiamas, ypač gerai pjaustyti dantytu peiliu). Riekeles išdėliokite ant skardos ir pakepkite apie 15 min., sumažinę karštį iki 150 oC. Apverskite ir paskrudinkite dar apie 10 min. Kai atvės, pasidarys kieti, bet malonūs griaužti, ypač pamirkyti kavoje.

Receptu pasidalijo Dalia iš internetinio tinklaraščio „Septyni virtieniai“ (www.7ravioli.com).

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų