REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį vyks „Tvarkos ir teisingumo“ ir Darbo partijų prezidiumų ir tarybos posėdžiai, per kuriuos bus priimtas sprendimas, dėl jų jungimosi. 

REKLAMA
REKLAMA

Partijos ,,Tvarka ir teisingumas“ (TT) vadovas Rolandas Paksas portalo balsas.lt žurnalistams patvirtino, kad ateinantį sekmadienį vyksiančiame partijos tarybos posėdyje greta kitų klausimų bus svarstomas ir partijų jungimosi klausimas.

REKLAMA

,,Jungimasis yra teigiamas žingsnis. Kada jis įvyks – nežinau, matysime. Bet kad diskutuojame, šnekamės ir šnekėsimės sekmadienį partijos taryboje – faktas. (...) Mes esame tie, kurie šnekasi su daugeliu. Sprendimai, jeigu jie bus, bus padaryti sekmadienį“, – sakė R. Paksas. Jis netiesiogiai patvirtino, kad derybos dėl jungimosi su Darbo partija vyksta.

R. Paksas kol kas neatskleidžia, per kiek laiko partijos galėtų susijungti, tačiau teigia, kad tai galėtų paaiškėti per sekmadienį vyksiantį partijos TT tarybos posėdį. ,,Taip ar ne. Jeigu taip, tai kada. Jeigu kada – tai su kuo. Aš kalbu apie TT posėdį. O „darbiečiai“, matyt, irgi turės posėdį“, – kalbėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau TT lyderis pabrėžė, kad apie galimą jungimąsi kalbamasi su keliomis partijomis.

,,Šnekamės – taip. Šnekamės su visais – taip. Partijų jungimasis apskritai yra teigiamas dalykas. Lietuvoje yra daug uždavinių, kuriuos reikėtų spręsti, bet partijose yra mažai žmonių, galinčių tai daryti, – portalui balsas.lt sakė R. Paksas.

Jo teigimu, partijų jungimasis nėra paprastas ir greitas procesas. ,,17 tūkstančių partijos narių, atstovavimas visose institucijose – Europarlamente, Seime, savivaldybėse, skirtingi žmonės susirinkę su sveikais norais keisti politiką. Be abejo, kad tai nėra lengvas procesas“, – aiškino R. Paksas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak TT lyderio, partijoms jungiantis svarbus pariteto principas. ,,Jeigu partijos mano: aš čia būsiu stipresnis, aš čia būsiu gudresnis, daugiau savų žmonių atsivesiu – tiek to, kaip ten bus su valstybės klausimais – nieko gero nebus“, – tvirtino R. Paksas. Anot jo, jeigu norima spręsti problemas, „reikėtų ieškoti kitokių kriterijų politinėms jėgoms susijungti“.

Tačiau jis pabrėžė, kad kovo 3 dieną vyksiančiuose Seimo rinkimuose trijose rinkimų apygardose susitarimų tarp partijų, diskutuojančių dėl galimo jungimosi ar vieni kitų palaikymo, bent jau pirmame ture nebus.

REKLAMA

Šiuo metu valdančiajai koalicijai taip pat priklausančios Darbo partijos (DP) atstovai patvirtino, kad derybos su TT dėl galimo partijų jungimosi vyksta. Sekmadienį šaukiamas neeilinis DP prezidiumo ir tarybos posėdis.

Susijungusios TT ir DP įgytų kiekybinę balsų persvarą valdančiojoje koalicijoje ir turėtų Seime daugiau atstovų negu šiuo metu turi gausiausiai koalicijoje atstovaujama Socialdemokratų partija. TT frakciją Seime sudaro 10 parlamentarų, DP 29. Socialdemokratai šiuo metu Seime turi 38 atstovus.

,,Mūsų kandidatai yra patys geriausi, aš tikiuosi, kad žmonės supras. Aišku, antrame ture, jeigu reikės, sėsime prie stalo, derėsimės, šnekėsimės“, – sakė R. Paksas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų