REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) skelbia konkursą ir kviečia užsienio šalių lietuvių bendruomenes, Lietuvos mokslo ir studijų institucijas iki šių metų balandžio 30 d. siūlyti kandidatus mokslo premijoms užsienyje gyvenantiems lietuvių kilmės mokslininkams gauti.

REKLAMA
REKLAMA

Premijų tikslas - skatinti išeivijos mokslininkus puoselėti lietuvybę ir siekti, kad jie garsintų Lietuvą, palaikytų glaudžius ryšius su Lietuvos mokslo bendruomene, aktyviai dalyvautų užsienio lietuvių bendruomenių veikloje.

REKLAMA

Konkurso metu numatoma skirti tris premijas: už pastarojo dešimtmečio pasiekimus mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros veikloje, už viso gyvenimo nuopelnus mokslui ir pasiekimus mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros veikloje, už mokslo pasiekimų ir patirties sklaidą.

Vienos mokslo premijos dydis - 13 tūkst. litų.

Švietimo ir mokslo ministerija iškiliausiems užsienyje gyvenantiems lietuviams mokslo premijas skiria kasmet nuo 2007 metų. Iki šiol premijas yra pelnę 24 mokslininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusių metų mokslo premijomis už tarptautinio lygio mokslo pasiekimus ir bendradarbiavimą su Lietuva apdovanoti Vokietijoje gyvenantis chemikas Vilius Lėnertas, biochemikas Skirmantas Kriaučionis iš Jungtinės Karalystės ir psichologas Romualdas Kriaučiūnas iš JAV.

Pasaulio lietuvių bendruomenės atstovės Lietuvoje Vidos Bandis teigimu, ateityje šių mokslo premijų skyrimo komisijos lauks nelengvas darbas atrenkant kandidatus - per visą Lietuvos istoriją niekada nėra buvę tiek svetur daktaro disertacijas rašančių lietuvių, kiek jų yra dabar.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų