REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Žavieji kulinarijos chuliganai, „Virtuvės mitų griovėjai“ Alfas Ivanauskas, Ali Gadžijevas ir Martynas Praškevičius pristatė jau antrąją savo knygą – „7 ingredientai draugams“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienio vakarą į sostinės klube „Exit“ vykusį pristatymą susirinko ne tik „šaukšto broliai“ – mėgėjai gaminti ir naujų skonių ieškotojai, bet ir būrys įžymybių: aktorius Aistis Mickevičius, renginių organizatorius Jogaila Morkūnas su savo drauge, stiliste Austėja Jablonskyte, vestuvių planuotoja Kristina Kaikarienė, stilistė Agnė Jagelavičiūtė, manekenė Aistė Jasaitytė-Čeburiak, tv laidų vedėjai Ugnė Skonsmanaitė, Asta Stašaitytė-Masalskienė su Vyru Giedriumi Masalskiu, Mindaugas Stasiulis, geriau žinomas Saulėno pseudonimu, dizainerė Audronė Bunikienė, kulinarė ir tv laidų vedėja Beata Nicholson, dainininkė Neringa Šiaudikytė, "Mis Lietuva 2008" Gabrielė Martirosianaitė, kirpėjas Valerijus Gigevič, Inga Paksaitė-Stumbrienė su vyru Aivaru, dizaineris Egidijus Sidaras ir daugelis kitų.

REKLAMA

„Mitų griovėjai“ iš savo bičiulių bei gerbėjų sulaukė ne tik sveikinimų ir gėlių, bet ir buvo tiesiog apipilti dovanomis: ne tik simboliniais šaukštais, bet ir solidžiau atrodančiomis dovanų dėžutėmis bei maišeliais. U. Skonsmanaitė nustebino itin originalia dovana - kepalėliu duonos, kurį iškepė jos mama.

Pristatydami naująją  knygą, jos autoriai sakė: "Negalvokite, kad tai padarėme tik mes trys". Pirmasis į publiką kreipęsis Ali nuoširdžiai dėkojo visai kūrybinei grupei - nuo jų eksperimentus filmuojančio operatoriaus iki knygos kalbos redaktorių.

REKLAMA
REKLAMA

Martynas papasakojo, kad kulinarai dažnai sulaukia draugų prašymų pasidalinti patarimais ir receptų idėjomis, ypač prieš įvairias šventes. "Tada ir pagalvojome, kad reikia kažką tokio daryti. Taip gimė knygos idėja - „7 ingredientai draugams“.

Atsidėkodami į knygos pristatymą susirinkusiems svečiams, vakaro šeimininkai vaišino įvairiais kokteiliais ir šokoladiniais triufeliais.

***

Pirmąjį savo „kūdikį“ – receptų knygą „Septyni ingredientai“, trijulė išleido pernai metų pavasarį. Vos po kelių dienų Alfas, Ali ir Martynas išvyks į Paryžių, kur vyks kulinarinių knygų apdovanojimai „Gourmand World Cookbook Awards 2012“, kur pirmasis jų bandymas nominuotas net dvejose kategorijose – geriausios Rytų Europos šalių virtuvės knygos ir geriausios kulinarinės fotografijos knygos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų