REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Saugos tarnyba „Ekskomisarų biuras“ pranešė sukūrusi aplikaciją išmaniesiems telefonams, kuri suteikia galimybę klientams realiuoju laiku stebėti, kokia yra saugos tarnybos saugomų patalpų apsaugos sistemos būsena.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad klientas visuomet gali matyti įjungta ar išjungta signalizacija ir tučtuojau gauti pranešimus apie aliarmus, apsaugos sistemos įjungimą ir išjungimą, apsaugos sistemos įtampos sutrikimus, taip pat matyti visų objektų įvykių istoriją. Į šios mobiliosios aplikacijos kūrimą „Ekskomisarų biuras“ investavo apie 20 tūkst. litų.

REKLAMA

Pasak bendrovės atstovų, ši aplikacija, pavadinta „Būk ramus“, leidžia šios saugos tarnybos klientui išmaniajame telefone matyti saugomuose objektuose vykstančius apsaugos sistemų procesus, pasirinkti, kokių įvykių pranešimai bus gaunami, nusistatyti lietuvių, anglų arba rusų kalbos sąsajas ir pan. Išmaniajame telefone su „Android“ operacine sistema galima naudotis programėlės valdikliais (angl. widget) – kiekvienam saugomam objektui sukurti atskirą darbalaukio piktogramą, kuri keičia spalvą pagal apsaugos sistemos būseną, o taip pat gali rodyti ir naujausią iš apsaugos sistemos gautą pranešimą apie įvykį. Yra galimybė susikurti dviejų dydžių valdiklius. Aplikacija sukurta „Android“ ir „Apple“ išmaniesiems telefonams, ji veikia naudodama interneto ryšį (mobilųjį internetą arba „Wi–Fi“ tinklą).

REKLAMA
REKLAMA

„Anksčiau mūsų klientai, užsisakę SMS paslaugą, į savo mobilųjį telefoną gaudavo SMS pranešimus apie objekto apsaugos sistemos įvykius. Sukūrus “Būk ramus“ mobiliąją aplikaciją, klientai galės įsitikinti jos efektyvumu, – sakė „Ekskomisarų biuro“ Elektroninės saugos skyriaus direktorius Justinas Drėgva. – Tiesa, rinkoje jau yra sprendimų, leidžiančių valdyti individualias apsaugos sistemas (neprijungtas prie saugos tarnybų) iš telefono, tačiau mes esame pirmieji Lietuvoje, susieję išmanųjį telefoną ne su apsaugos įranga, o su saugos tarnybos teikiama apsauga. Netolimoje ateityje plėsime mobiliosios aplikacijos funkcionalumą ir mūsų klientai galės valdyti saugomo objekto apsaugos sistemą išmaniuoju telefonu.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skelbiama, kad ši aplikacija yra nemokama, ją galima atsisiųsti iš „Google Play Store“ ir „Apple App Store“ interneto parduotuvių. Asmenys, nesinaudojantys „Ekskomisarų biuro“ paslauga „Būk ramus“, gali išbandyti programėlės veikimą prisijungę prie demonstracinės paskyros su vartotojo vardu „Demo“ ir slaptažodžiu „Demo1234“.

Pasak J. Drėgvos, dar šiemet planuojama praplėsti „Būk ramus“ mobiliosios aplikacijos funkcionalumą. Numatoma, kad bus galimybė, paspaudus telefone pagalbos mygtuką, išsikviesti į saugomą objektą greitojo reagavimo ekipažą, mobiliuoju telefonu valdyti objekte apsaugos sistemą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų