REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jovita Sukackaitė, LRT televizijos naujienų tarnyba

Vyriausybė ketina svarstyti, ar uždrausti reklamą nacionaliniame radijuje ir televizijoje. Kultūros ministerija siūlo uždrausti reklamą LRT ir nustatyti 0,6 proc. dydžio finansavimą iš nacionalinio biudžeto.

REKLAMA
REKLAMA

Kultūros ministerija toliau siūlo drausti reklamą Lietuvos nacionaliniame radijuje ir televizijoje ir nustatyti 0,6 proc. dydžio finansavimą iš biudžeto. Finansavimas būtų skaičiuojamas nuo paskutinių metų nacionalinio biudžeto pajamų be Europos Sąjungos ir kitų paramos lėšų.

REKLAMA

Taip pat siūloma numatyti, kad LRT skiriamų lėšų suma ateityje negalėtų būti mažesnė nei finansavimas, pirmą kartą paskirtas nuo naujos skaičiavimo formulės įsigaliojimo.

Skaičiuojama, kad numatomas finansavimas pareikalautų per 80 mln. litų.

Finansų ministerija tokių siūlymų anksčiau nepalaikė, o Seimas pernai rugsėjį po pateikimo pritarė tokioms įstatymo pataisoms. Tada buvo siūloma, kad įstatymas įsigaliotų jau nuo šių metų.

REKLAMA
REKLAMA

Projektą inicijavęs Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto vadovas konservatorius Valentinas Stundys yra sakęs, kad minėtas reguliavimas užtikrintų LRT nepriklausomumą – nuo valstybės politikų, tiek nuo reklamos rinkos „iškreipimo“, tiek nuo komercinių „jėgų“, be to, programos nebebūtų pertraukiamos „blaškančiais“ reklaminiais intarpais.

Šiuo metu LRT reklama draudžiama tik valstybės paskelbtomis gedulo dienomis, transliuojant valstybinės reikšmės renginius bei vaikams skirtose programose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų