REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario 16-ąją, minint Valstybės atkūrimo 95-ąsias metines, Vilniuje lankėsi Lenkijos prezidentas Bronislavas Komorovskis (Bronislaw Komorowski). Tačiau politikos apžvalgininkai staigaus dviejų šalių santykių pagerėjimo prognozuoti neskuba, informuoja "Lietuvos žinios".

REKLAMA
REKLAMA

Vilniuje šeštadienį viešėjęs Lenkijos vadovas tęsia tradiciją dalyvauti Lietuvos Valstybės atkūrimo dienos renginiuose. Nors šis Lenkijos vadovo vizitas siejamas su gerėjančiais Lietuvos ir Lenkijos dvišaliais santykiais, politikos apžvalgininkai staigaus santykių atšilimo kol kas neprognozuoja. Vilniaus universiteto docentas, buvęs Lietuvos ambasadorius prie Šventojo sosto ir Maltos ordino Vytautas Ališauskas teigia, kad Lenkijos prezidento B. Komorovskio vizitas į Vilnių nebuvo netikėtas, tačiau įvyko esant naujam politiniam kontekstui, lenkiškosios pusės nustatytomis sąlygomis. "Šis vizitas rodo, kad pauzė, lyg ir buvusi paskelbta Lietuvos prezidentės, baigėsi", - LŽ sakė V. Ališauskas.

Politikos apžvalgininko Jaceko Komaro teigimu, pirmieji politinių Lietuvos ir Lenkijos santykių ledai pralaužti, tačiau tolesnė jų plėtra priklausys nuo darbų. "Manau, abi šalys puikiai supranta, kad tai nėra procesas, kurį galima sutvarkyti per mėnesį", - teigė J. Komaras. Jo manymu, gerinant dvišalius santykius didžiulę atsakomybę turėtų prisiimti Seimas, esą turintis spręsti įsisenėjusias lenkų tautinės mažumos problemas. Tačiau, apžvalgininko teigimu, ne mažesnio palaikymo bus laukiama ir iš Lenkijos politikų. "Tolesnis bendravimas ir bendradarbiavimas priklausys ir nuo to, kaip elgsis lenkų politikai, ar nebus pareiškimų, kurie gali viską sugadinti", - perspėjo J. Komaras. Politologo Kęstučio Girniaus nuomone, kasmetinis B. Komorovskio apsilankymas Vilniuje yra geras ženklas, todėl šią tradiciją abiejų valstybių vadovai turėtų išlaikyti ir ateityje. "Pradžia padaryta, tęsinio laukiama".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų