REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas interviu „TV–3“ laidoje „Savaitės komentarai“ teigė, kad Ūkio banko bankrotas vis dar yra tarp svarstomų scenarijų.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar bankrotas yra svarstomas, V. Vasiliauskas atsakė: „Be jokios abejonės, taip. Bankrotas visą laiką yra kaip scenarijus, bet, kaip esu ne kartą minėjęs, Lietuvos banko valdybos prioritetas – rasti optimaliausią sprendimą indėlininkams, banko kreditoriams ir viešiesiems finansams.“

REKLAMA

Pasak jo, Lietuvos banko inspektoriai, vertindami Ūkio banko situaciją praėjusių metų lapkričio 30 dienai, papildomai priskaičiavo būtinų atidėjimų už maždaug 800 mln. litų.

„Iš pristatytos ataskaitos (laikinojo administratoriaus – red. past.) matome, kad auditoriai pasižiūrėjo konservatyviau ir jų skaičiavimais tas suma yra didesnė“, – sakė V. Vasiliauskas. Pasak jo, suma yra „apie milijardą“ litų.

Primename, kad šeštadienį Ūkio banko laikinasis adminstratoriaus Adomas Audickas Lietuvos bankui pateikė savo išvadas ir pasiūlymus dėl banko pertvarkymo. LB jas svarstys pirmadienį.

Primename, kad penktadienį Šiaulių bankas kreipėsi į Konkurencijos tarybą dėl dalies Ūkio banko ir jo antrinių įmonių turto bei įsipareigojimų perėmimo. Be to, Lietuvos bankas išplatino pranešimą, kuriame teigė, kad Ūkio banku domisi dar trys Lietuvoje veikiantys bankai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų