REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno Rotušės aikštėje šeštadienio pavakarę baigėsi lietuvių tautinio jaunimo Valstybės atkūrimo dienos proga organizuotas žygis.

REKLAMA
REKLAMA

Improvizuotame mitinge dalyvavo keli šimtai eisenos dalyvių, tarp jų Seimo nariai Gediminas Jakavonis ir Algirdas Patackas, įvairių patriotinėmis save vadinančių organizacijų atstovai, nemažai kitų garbių kauniečių. Kartu su jaunimu Rotušės aikštę pasiekė ir olimpinės čempionės Rūtos Meilutytės šeima.

REKLAMA

Improvizuotame mitinge renginio dalyviai dėkojo visiems, kad nepasidavė "toli nuo Lietuvos suregztam provokaciniam planui sukelti skandalą lietuvių valstybinėje šventėje".

"Mano mama ir seneliai karo metais gelbėjo Vilkaviškio žydus. Ar žydui, ar čečėnui, ar lenkui mes imtumės padėti, jei tik tas žmogus būtų skriaudžiamas Lietuvoje, nes teisingumo tradicijos - Lietuvos garbė ir mūsų vertybė. Mūsų noras išlikti lietuviais, kalbėti lietuviškai ir gyventi savo tautos papročiais, ar tai fašizmas? Kas stengiasi tai drausti, nėra doras žmogus. Linkiu būti visiems išvien ir laikytis pagrindinių tautinių vertybių", - mitinge sakė kunigas Robertas Grigas.

REKLAMA
REKLAMA

Nepriklausomybės Akto signataras Algirdas Patackas taip kalbėjo: "Lenkai - Lenkijai, Lenkija - lenkams, žydai - Izraeliui, Izraelis - žydams, lietuviai - Lietuvai, Lietuva - lietuviams. Mes esam čia, savo žemėje, sukūrėm valstybę Lietuvą, mes čia gimėm, gyvensim ir čia mirsim".

Mitingas baigėsi lietuvių tautinio jaunimo priesaika.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų