REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gruzijoje per nacionalines šventes daugiau karinių paradų, bet tai nereiškia, kad kartvelai karingesnė tauta, pastebi kadenciją baigiantis šios šalies ambasadorius Lietuvoje Georgijus Kerdikošvilis.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek Gruzija turi nepriklausomybės švenčių?

Mes turime Gegužės 26 dieną ir ją švenčiame visada. Tai mūsų nepriklausomybės diena ir tiek. Gruzijos nepriklausomybės diena.

REKLAMA

 Kokie pagrindiniai tokių šventimo skirtumai Lietuvoje ir Gruzijoje?

 Na, lietuviai švenčia savaip, o Gruzijoje būna tikrai daug kariuomenės, ginklų, nacijos jėgos rodymo.

 Daug karinių paradų?

Taip. Tikrai jų visada vyksta labai daug. Ir ne tik sostinėje Tbilisyje. Ir mažesniuose miesteliuose.Ir Kutaisyje, ir Goryje, ir kitur. Žmonės ateina, tauta mielai ateina pažiūrėti. Žmonėms patinka didžiuotis, pagerbti šalį pasiuryžusius ginti žmones, prisiminti tuos, kas tikrai gynė.

REKLAMA
REKLAMA

 Gal tai reiškia, kad esate karinga tauta?

 Ne. Kaip tik šito būtent ir nereiškia. Mums ginklavimasis, deja, yra būtinas dėl mūsų geopolitinės padėties ir istorijos. Sakyčiau, kad tai taikos vardan. Tiesa, tai nereiškia, kad ir mes nedainuojame, nešokame per šventes, o vien žvanginame ginklais. Jei jūs atsimisite 2008 metus, kai Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus su dar trijų vlstybių prezidentais prezidentais buvo Tbilisyje, artėjant rusų kariuomenei, tai dėl 700 000 žmonių , susirinkusių aikštėje, minios elgesio daug kas stebėjosi. Sakė, kad mes bepročiai – karas vyksta, o mes dainuojame ir šokame. Bet mes tokie ir niekas to nepakeis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 Užsiminėte apie geopolitiką, tad tiesiai norite pasakyti, kad šventimo pobūdį apsprendžia santykiai su Rusija? Pastaroji kaip nepriklausomybės dieną švenčia savo išsivadavimą nuo buvusiųjų kolonijų.

  Rusija tegul nors amžinai švenčia Stalino ir Putino gimtadienius, jei tik nori. Ji panašiai ir daro. Tegul tik kaimynus palieka ramybėje. Mes turime įdomesnių švenčių.

 O jų daug? 

Tikrai labai nemažai. Kaip ir lietuviai, pavyzdžiui mes turime motinos dieną. Ir nesutinku, beje, kai sakoma, jog švenčių per daug, per daug ilsimasi. Manau, XXI amžiaus žmogus labai daug dirba ir pavargsta. Tad švęsti, pailsėti, prisiminti reikšmingus dalykus – labai reikia. Užtat ir dabar sakau broliams lietuviams - su Vasario 16! Švęskite kuo daugiau!  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų