REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pamirškite meilę, pinigus ar mašinas: dalykas, kurio pirmiausiai norime gyvenime, yra mums patinkanti gyvenamoji vieta. Tačiau ką daryti, jei negalite įsigyti savo svajonių gyvenamosios vietos? Arba ji tiesiog neegzistuoja? Paprasta: pasistatykite ją. Ir, kaip tuojau pademonstruosime šiuo „Listverse.com“ sąrašu, iš tikrųjų nėra svarbu, ką paversite namais...

REKLAMA
REKLAMA

10. Senas oro uostas

Barr Nunn miestelis yra pastatytas ten, kur buvo Wardwell Field oro uostas. 1945 m. vietinis verslininkas nusipirko 640 akrų teritoriją iš JAV valdžios ir ketino panaudoti kaip rančą. Tačiau jau 1982 m. čia įsikūrė visas miestelis. Ir nemanykite, kad jie stengiasi bent kiek užmaskuoti faktą, jog čia buvo oro uostas: gatvės statomos lygiagrečiai buvusiems pakilimo takams, o angarai - paversti statiniais.

REKLAMA

9. Pastatai iš filmo „Žvaigždžių karai I: Pavojaus šešėlis“

Jums bus atleista, jei jau pamiršote filmą „Žvaigždžių karai I: Pavojaus šešėlis“. Tačiau jam filmuoti pastatyti statiniai labai gerai pasitarnauja praktiškai: Anakino Skywalkerio miestelio, Mos Espa, statinius grupė tunisiečių naudoja kaip gyvenvietę. Pasak vieno laikraščio atstovų, aplankiusių stovyklavietę, gyventojams sekasi visai neblogai ir jie netgi pardavinėja su senaisiais filmais susijusias prekes.

REKLAMA
REKLAMA

8. Šiukšlynas

Daug jūsų apie būsite girdėję žaidimo „Call of Duty:Black OPS“ dėka. Norime pasakyti, kad ši vieta yra tikra, nors ir be ginkluotų kovų bei viską išsprogdinti bandančių rusų. 1947 m. grupė skvoterių užėmė šią vietą ir pastatė tuos beprotiškus statinius, kuriuos matote nuotraukose, naudodami viską, kas pakliuvo po ranka. Kadangi skvoteriai negali sau leisti pasisamdyti architektų, jis viską statė patys ir tikėjosi, kad jokių stiprių vėjų nebus. Miestas pastatytas is 300 susijungiančių blokų, kurie išsidėstę tokiame mažame plote, kad saulės šviesa niekada nepasiekia tarp jų esančio žemės paviršiaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Ginklų platformos vandenyno viduryje

Antrojo pasaulinio karo metu britai pastatė daug naftos platformas primenančių ginklų platformų Šiaurės jūroje, kurios buvo skirtos ginti šali nuo vokiečių bombonešių. Viena iš tokių vietų buvo apleista netrukus po karo ir nuo 1967 m. čia įsikūrė anglas Paddy‘as Roy‘us Batesas. Pirmiausiai jis planavo panaudoti platformą piratinės radio stoties įkūrimui. Tačiau netrukus pajutęs galią jis paskelbė naujos Sealand‘o valstybės sukūrimą. Britų valdžia iš pradžių bandė atsiimti šią struktūrą, tačiau greitai paaiškėjo, kad ji yra tarptautiniuose vandenyse. Teisiškai P. R. Batesas nepažeidė jokių įstatymų, tad Jungtinė Karalystė leido jam pasilikti platformą. Nuo tada Sealando kunigaikštystė sukurė savo pinigus, pasus, sporto komandas ir nacionalinį himną.

REKLAMA

6. Kalno šlaitas

Koks yra beprotiškiausias dalykas, kurį esate padarę ieškodami tylos ir ramybės? Esame įsitikinę, kad niekas negali pranokti Xuan Kong Si vienuolių, kurių gyvenamoji vieta taip pat žinoma kaip „Kabanti šventykla“. Ieškodami absoliučios vienatvės, kuri reikalinga meditacijoms, 491 m. jie pastatė vienuolyną ant kalno šlaito, nes ankstesniojo įprasto vienuolyno sienų izoliacija jų netenkino. Įspūdingiausia yra tai, kad ši prieš 1500 metų pastatyta šventykla vis dar stovi.

5. Visas laivynas

Dėl Sueco kanalo krizės iš 15 laivų sudarytas laivynas liko įstrigęs karo zonoje. Laivų įgula nusprendė įkurti savo visuomenę. Taip susikūrė „Geltonasis laivynas“. Kiekvienas laivas buvo atsakingas už tam tikrą dalyką, pavyzdžiui, vienas iš jų buvo naudojamas kaip kino teatras, kitas gyrėsi stadionu ir suorganizavo nedidelio masto Olimpines žaidynes 1968 m., dar vienas atliko tarptautiniu mastu pripažinto pašto funkciją. Kai pagaliau po 8 metų laivams buvo leista išplaukti, tik du iš jų buvo tam tinkami.

REKLAMA

4. Uolų plyšiai

Nors Xuan Kong Si gyventojai turi svarų pagrindą baimintis akmenų griūties, dar sunkesnėje situacijoje yra atsidūrę Setenil de las Bodegas (Ispanija) miestelio gyventojai. Jų namai ir dauguma pastatų yra pastatyti uolų plyšiuose, tad virš jų kabo milijonus tonų sveriantys akmenys. Pasirinkti gyventi tokiomis sąlygomis atrodo nelabai protingas sprendimas, tačiau tai šiame regione paplitusi praktika. Taip žmonės čia gyvena jau kelis šimtus metų.

3. Ežero dugnas

Ispanai užkariavo actekų žemes ir įkūrė Meksikos miestą 1521 m. Vėliau jie nusprendė jį praplėsti ten, kur tyvuliavo ežeras. Jis buvo išdžiovintas ir dalis Meksikos miesto buvo pastatyta ežero dugne. Tačiau tai nebuvo pats geriausias sprendimas. Po regioną supurčiusio žemės drebėjimo 1985 m. pastebėta, kad labiausiai nukentėjo buvusio ežero teritorijoje esantys statiniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. Atominės raketos šachta

Jei nors truputėlį išmanote XX a. istoriją, tikrai žinote, kad JAV ir Sovietų Sąjunga didžiąją Šaltojo karo laiko dalį praleido grėsmingai planuodamos atominių raketų išpuolius. Laimei, nė viena raketa nebuvo paleista ir daug atominių bombų šachtų visoje JAV teritorijoje buvo nurašytos ir paliktos supūti. Tačiau taip buvo tik tol, kol kažkam kilo idėja jas paversti gyvenamosiomis patalpomis. Nuotraukose matoma viena geriausiai žinomų tokių transformuotų šachtų. Nors kaina ir gąsdinanti, esame įsitikinę, kad kaimynai su jums niekada nesiginčytų.

REKLAMA

1. Plūduriuojančios naftos platformos

 

Neft Dashlari kaip ir Sealand‘o kunigaikštystė yra vandenyne pastatytas miestas. Tačiau priešingai nei Sealand‘o kinigaikštystė šis miestas yra pastatytas Rusijos, šalies, kurios inžineriniai sugebėjimai yra kvestionuotini. Tačiau visas kompleksas ilgą laiką puikiai veikė: šalia sunkiosios technikos, reikalingos išgauti naftą, čia buvo galima rasti kepyklų, limonado parduotuvių, viešbučių, kultūrinių vietų ir net kelių. Kadangi kompleksas buvo pastatytas 6-ame dešimtmetyje, apytiksliai 75 procentai statinio jau surūdijo, tačiau žmonės atsisako palikti platformą, kol bus išsiurbti visi naftos ištekliai.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų