REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Nukentėjęs Valentinas. Toks apibūdinimas labiausiai tiktų Petrui Jukoniui, pasišovusiam su švente pasveikinti ne tik savo mylimą moterį, bet ir kitas dailiosios lyties atstoves. Rožes biržietėms dalijantis vyras turėjo aiškintis policijai, kad jokių piktų kėslų neturi – jis tik viso labo myli moteris. 

REKLAMA
REKLAMA

Šventasis Valentinas šiemet į Biržus atėjo gana anksti. Jau praėjusį savaitgalį biržiečių rankose švietė skaisčios rožės, o veiduose – šypsenos. Mat gėles joms teikė du gražūs vyrai – žinomas dziudo imtynių treneris Petras Jukonis ir Seimo narys

REKLAMA

Petras Gražulis. Su artėjančia Meilės diena pasveikintos biržietės džiūgavo ir skubėjo gautas gėles neštis į namus, merkti į vazas. Ir galbūt paerzinti savus Valentinus, kad ne jie vieninteliai moka parodyti dėmesį. Bet, kaip žinia, ir gražiausios rožės būna su spygliais.

Geriausi ketinimai gali virsti įtarimais. Ir gėles moterims dalijantys Valentinai gali atsidurti ne ponių buduaruose, o… policijos komisariate. Išties pirmadienį Petras Jukonis jau vaikštinėjo po Biržų policijos komisariatą. Ir ne tik kaip gėles dalijantis Biržų Kupidonas. Jis ten prisistatė kaip kažkokio asmens įskųstas vyras dėl galimai daromų pažeidimų.

REKLAMA
REKLAMA

Kokius pažeidimus galėjo padaryti ponas Petras, kuris Biržuose yra žinomas ne tik kaip dziudo imtynių, bet ir kaip meilės reikalų ekspertas? Kam galėjo užkliūti toks nekaltas gėlių dalijimo aktas?

Biržų policijos komisariato atstovė spaudai Zita Žalinkevičienė sako, kad pareigūnams vasario 9 dieną buvo paskambinta telefonu ir pranešta, jog bandoma materialiai papirkti rinkėjus. Budrus pilietis informavo, kad šis papirkinėjimo aktas vykdomas turguje.

Petras Jukonis yra partijos „Tvarka ir teisingumas“ Biržų skyriaus pirmininkas.

Nei jis, nei jo bendravardis ir bendrapartietis Gražulis nėra kandidatai į Seimo narius, todėl įtarti, kad gėlėmis jie bando papirkti rinkėjus, pagrindo lyg ir nėra. Nebent šie politikai, teikdami gėles, agituotų balsuoti už savo partijos kandidatą Vytautą Galvoną. Ar tą jie darė, reikėtų išsamesnio tyrimo. O be jo bet kurie įtarimai bliūkšta. Taip mano Vyriausiosios rinkimų komisijos narė Živilė Verbylaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Biržų policija vis dar renka medžiagą, ar minėti du vyrai veikė kaip politikai Petrai, besikėsinę papirkti rinkėjus, ar kaip Valentinai, norėję suteikti malonumo moterims.

Kol pareigūnai ieško atsakymų, koks turguje vyko aktas – papirkinėjimo ar dovanojimo - Petras Jukonis atsakymą jau turi.

Anot jo, tai buvo akcija „Mylėkime moteris“, skirta Šv. Valentinio dienai. Nors partijos „Tvarka ir teisingumas“ vienas iš lyderių (Mazuronis – red. past.) turi Valentino vardą, šios akcijos su politika sieti nereikėtų.

Ir rožes dalijusį Petrą policijai įskundęs asmuo yra ne kas kitas, o pavydus vyras. „Tai galėjo užkliūti tik pavyduoliams“, - įsitikinęs jis. Ponas Petras neabejoja, kad jo vykdoma akcija patiko moterims. O vyrų reakcijų visokių būta.

REKLAMA

Gal jie pasigedo panašių malonumų vyrams?

„Tai gal atsiras tokių, kurie surengs akciją „Mylėkime vyrus…“, – šmaikštauja politikos, sporto ir gyvenimiškosios patirties prikaupęs biržietis.

Suprantama, imtis tokios akcijos vargu ar sutiktų P. Gražulis, garsėjantis griežta pozicija homoseksualų atžvilgiu.

Biržiečiui Petrui raginti mylėti vyrus taip pat netiktų – jis turi įgijęs moterų mylėtojo vardą. Ir jas mėgsta sveikinti įvairiausiomis progomis.

Jeigu politiniai oponentai šį Petro pomėgį laiko užslėpta rinkimine agitacija, tai reikia įsiklausyti, ką sako Vyriausiosios rinkimų komisijos atstovai. Jie, atvykę į Biržus, kalbėjo ir vietinė spauda fiksavo jų žodžius apie kandidatų dalijamą labdarą, organizuojamus teatrų pasirodymus, kurie neturėtų būti laikomi nusižengimais, jeigu tuo užsiimama ne tik rinkimų kampanijos metu.

REKLAMA

Kitaip tariant, jei turi polinkį dalyti panaudotus triušiukus ar dovanoti paprastiems žmonėms koncertus bei spektaklius, tas nedraudžiama ir per rinkimų kampaniją.

Petras myli moteris ir jas visokeriopu dėmesiu apgaubti mėgsta visada – nepriklausomai nei nuo metų laikų, nei nuo rinkimų.

Taigi, jis jokiu būdu negali būti koks nors prasižengėlis. Nebent tik nukentėjęs Valentinas.

Bet ir ne itin maloni pavydžių vyrų reakcija, ir policijos apklausa nenumaldė Petro aistros gėlėms bei moterims.

„Ir dabar bėgu sveikinti ponios Kristinos…“, – glausdamas prie krūtinės raudonų rožių puokštę vylingai šypsojosi politikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų