REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kompaktinis modelis, kuris ilgą laiką buvo žinomas QC3 pavadinimu yra startuojančios kinų-izraeliečių markės „Qoros“ bus pavadintas „3 Sedan“, tačiau su kitu panašios nomenklatūros bavariškos kilmės modeliu šis nieko bendro neturi. Greta oficialios informacijos kompanija išplatino serijinės gamybos modelio ir potencialiai tokiais pat turinčių tapti „3 Cross Hybrid“ ir „3 Estate“ konceptų nuotraukas. Visi šie automobiliai debiutuos Ženevos automobilių parodoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Qoros“ atstovai sako, kad „3 Sedanas“ bus surenkamas naujoje kompanijos gamykloje Čangšu mieste Kinijoje, pardavimai vidaus rinkoje prasidės antroje 2013 m. pusėje, Europoje – metams baigiantis. Taip pat maždaug šešių mėnesių intervalais žadamas naujų modelių pristatymas.

REKLAMA

„Pradinis naujos įrangos gamybos pajėgumas yra 150 tūkst., kuris potencialiai gali būti didinamas iki 450 tūks. automobilių“, − oficialiame pranešime spaudai skelbia „Qoros“ direktorius Alexanderis Wortbergas.

Kaip tikino „Qoros“, projektuojant ir tobulinant automobilių komponentus dalyvavo daugybė tarppautinių kompanijų, tokių kaip „Magna Steyr“, TRW, „Continental“, „Bosh“, „Getrag“, „Benteler“, „Lear“, „Microsoft“, „Marman“, „Neusoft-Alpine“ ir „Iconmobile“. Vienas iš svarbiausių gamintojo tikslų buvo daug geriausius įvertinimus europietiškame ir kiniškame bandymų testuose.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis „Qoros“ seriinės gamybos modelis „3 Sedan“ varžysis tame pačiame segmente kaip „Volkswagen Jetta“ ir „Opel Astra“ sedanas. Automobilio ilgis siekia 4615 mm, plotis apima 1839 mm, o komplektuojamas jis bus su dviem benzininiais 1,6 litrų darbo tūrio keturių cilindrų varikliais – 125 AG galią ir 155 Nm sukimo momentą išvystančiu atmosferiniu bei 154 AG galios ir 210 Nm sukimo momento turbokompresoriniu.

Šiuo metu naudojantis AVL parama konstruojamas ir nauji trijų cilindrų 1,2 litro bei keturių cilindrų 1,6 litro darbo tūrio turbininiai motorai su tiesioginiu degalų įpurškimu. Motorai klientams bus pasiūlyti artimiausioje ateityje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiti du modeliai, kuriuos gamintojas ketina pristatyti Šveicarijoje, tai „3 Cross Hybrid“ ir „3 Estate“ konceptai.

„Cross Hybrid“ yra krosoverį primenantis aukštas penkių durų hečbekas, kuriame sumontuotas 1,2 litro turbininis trijų cilindrų benzininis variklis, veikiantis kartus su virš galinės ašies įrengtu elektros motoru ir dar vienu tarp jų integruotu startavimo generatoriumi. Priklausomai nuo važiavimo sąlygų sistema siūlo tris režimus įskaitant benzininio variklio sukamų priekinių ratų variantą, elektros motoro suteikiamą galinių ratų pavarą arba hibridinę visų ratų.

„Qoros“ taip pat pristato to paties sedano pagrindu sukurtą erdvesnį universalo stiliaus modelį, kuris kaip teigiama turės daugybę daiktadėžių ir kilptų bagažo daiktams tvirtinti. Taip pat ir daugiau funkcionalumo suteikiančias lygiai atlenkiamas galines sėdynes.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų