REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turite restoraną, bet jums neužtenka pinigų samdyti padavėjas/us? Galite perimti idėją iš japonų restorano, kurio padavėjomis dirba beždžionės. Stengiantis, kad tai atrodytų kuo tikroviškiau, beždžionėms netgi buvo uždėtos kaukės, rašo odditycentral.com.

REKLAMA
REKLAMA

Restoranas vadinasi „Kayabuki“ ir yra įsikūręs šiaurinėje Tokijo dalyje. Šiame restorane padavėjomis (o gal padavėjais?) dirba dvi beždžionės, pavadintos Yat-chan ir Fuku-chan. Yat-chan yra vyresnė ir rinkdama klientų užsakymus greitai juda tarp stalų. Fuku-chan atneša klientams karštus rankšluosčius rankoms nusivalyti prieš užsisakant gėrimus. Sunku patikėti, bet šios beždžionės turi vietos valdžios leidimą dirbti „Kayabuki“ restorane. Klientai šias padavėjas taip pat labai mėgsta ir palieka joms arbatpinigių sojos pupelėmis.

REKLAMA

Yat-chan ir Fuku-chan yra restorano savininko Kaoru‘o Otsuka‘os naminiai gyvūnai. Jis pastebėjo, kad Yat-chan ėmė kartoti jo judesius restorane, ir nusprendė leisti beždžionei pabandyti iš tikrųjų dirbti restorane. Pasak K. Otsuka‘os, viskas prasidėjo nuo to, kad Yat-chan gavo iš jo rankšluostį ir nunešė jį klientui. Dabar, klientų teigimu, beždžionės netgi gali suprasti, kas joms sakoma: paprašius daugiau alaus, beždžionės jo ir atneša.

Japonijos gyvūnų apsaugos įstatymai beždžionėms restorane dirbti leidžia tik 2 valandas per dieną. Tačiau restorano savininkas jau planuoja išauginti naują beždžionių-padavėjų kartą.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų