REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 „Danske Bank“ padaliniai šiandien pradeda mokėti Nacionalinės kredito unijos ir „Švyturio taupomosios kasos“ indėlininkams priklausančias draudimo išmokas.

 „Danske Bank“ padaliniai šiandien pradeda mokėti Nacionalinės kredito unijos ir „Švyturio taupomosios kasos“ indėlininkams priklausančias draudimo išmokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bankas draudimo išmokų mokėjimą administruoja pagal „Indėlių ir investicijų draudimo“ pateiktus duomenis, indėlininkams nereikia imtis papildomų veiksmų ar patiems informuoti apie savo turėtą indėlį. Draudimo išmokų gavėjams, kurie jau yra „Danske Bank“ klientai, lėšos bus automatiškai įskaitytos į turimą sąskaitą. Indėlininkai, kurie pradėjus išmokėti lėšas neturi sąskaitos „Danske Bank“, galės ją atsidaryti atvykę į banko skyrių ir po to valdyti lėšas einamojoje sąskaitoje įprastais būdais.

REKLAMA

„Danske Bank“ papildomų mokesčių už išmokų mokėjimą netaikys.

Indėlininkai, norintys, kad jų draudimo išmoka būtų pervedama į sąskaitą kitame Lietuvoje veikiančiame banke arba išmokama grynais, turės atvykti į bet kurį „Danske Bank“ skyrių. Šios paslaugos nebus papildomai apmokestinamos. Tačiau draudimo išmokų gavėjai, grynaisiais atsiimdami išmokas, kurių suma didesnė nei 50 tūkst. litų, turi banko skyrių informuoti iš anksto. Kiekvienas draudimo išmokų gavėjas turi pasirinkti vieną jam priimtiniausią būdą visai lėšų sumai atsiimti.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip paskelbė valstybės įmonė „Indėlių ir investicijų draudimas“, nuo vasario 15 d. draudimo išmokos mokamos Nacionalinės kredito unijos indėlininkams, kurie turėjo ne didesnes nei 65 tūkst. litų sumas. Nacionalinės kredito unijos indėlininkams, turėjusiems daugiau nei 65 tūkst. litų, draudimo išmokų grąžinimas bus pradėtas bankui sulaukus atskiro „Indėlių ir investicijų draudimas“ pranešimo. Tačiau šie indėlininkai gali jau dabar bet kuriame „Danske Bank“ padalinyje atsidaryti sąskaitą, į kurią, pradėjus mokėti draudimo išmokas, lėšos bus pervestos automatiškai.

Draudimo išmokų apskaičiavimą atlieka valstybės įmonė „Indėlių ir investicijų draudimas“. Draudimo išmoka mokama kartu su priskaičiuotomis palūkanomis, kurios priskaičiuojamos už laikotarpį iki draudžiamojo įvykio dienos -- iki sausio 24 d. Nepriklausomai nuo turėto indėlio valiutos draudimo išmoka mokama litais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų