REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Vilniaus miesto savivaldybė atkreipia dėmesį, kad žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija, kad nuo liepos 1 d. Vilniuje nebeliks mikroautobusų, yra neteisinga. Privačių vežėjų veikla nebus draudžiama, jie bus įtraukti į vieningą bilietų sistemą: keleiviai besinaudodami vilniečio kortele galės keliauti ir privačių vežėjų transportu rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, šis sprendimas, kuris priimtas pačių privačių vežėjų prašymu, miesto gyventojams ar svečiams leis ir sutaupyti, nes iki šiol privatūs vežėjai netaikė jokių transporto bilietų nuolaidų, kurios galioja daugiau nei 70 procentų visų keleivių. „Liepos 1 d. pasirinkome, nes tuomet sumažėja keleivių srautai, kurie būna didžiausi rudenį ar pavasarį. Vasarą viešasis transportas nebūna tiek apkrautas ir gyventojams yra lengviau priprasti prie naujovių. Ši viešojo transporto pertvarka vykdoma atlikus išsamius keleivių srautų tyrimus, atsižvelgiant į gautus rezultatus. Maršrutai optimizuojami siekiant kuo efektyviau panaudoti miesto infrastruktūrą ir keleiviams pateikti, kiek įmanoma kokybiškesnes paslaugas“,-sakė Miesto ūkio ir transporto departamento direktoriaus pavaduotojas Algirdas Šešelgis. Privačių vežėjų transporto priemonėse nebus kitos kainodaros ar bilietų rūšių, nes jie veiks bendroje bilietų sistemoje. Gyventojai turėdami galiojančius bilietus Vilniečio kortelėje, jais galės naudotis ir privačių vežėjų autobusuose. Visi, ir dabar keleivių vežimą vykdantys vežėjai, galės dalyvauti savivaldybės skelbiamuose konkursuose aptarnauti miesto maršrutus.

Vilniaus miesto savivaldybė informavo vežėjus apie nuo liepos 1 d. vyksiančius pokyčius, pagal sutartyse tarp savivaldybės ir vežėjo numatytus terminus. Be to, su jais ne kartą buvo diskutuota apie būsimą pertvarką, aptarti pasiūlymai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų