REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Automobilių finansavimo paslaugą „Pirk autolizingu“ teikiančios finansų įstaigos „General Financing“ statistika rodo, kad šiuo metu populiariausi naudoti lengvieji automobiliai, kuriuos išsimokėtinai norėtų įsigyti Lietuvos gyventojai, yra „Volkswagen“, „Audi“, BMW, taip pat „Opel“ ir „Mercedes-Benz“.

REKLAMA
REKLAMA

Būtent šių automobilių žmonės dažniausiai ieškojo transporto skelbimų portaluose ir naudojosi ten integruota skaičiuokle bei kreipėsi į bendrovę norėdami juos įsigyti išsimokėtinai. Pasak „General Financing“ generalinio direktoriaus Konstantino Balakino, pastebėtos automobilių paieškos ir noro juos įsigyti tendencijos tik dar kartą įrodo, kad „Volkswagen“, „Audi“ ir BMW išlieka lietuvių tautos automobiliais. Trokštamiausi yra tokie automobilių modeliai kaip „Volkswagen Golf“ ir „Volkswagen Passat“, „Audi A4“ ir „Audi A6“, BMW 530 ir BMW 725.

REKLAMA

Vidutinė norimų automobilių rinkos vertė siekia 4 tūkst. - 14 tūkst. litų, žmonės ieško vidutiniškai 6-10 metų senumo transporto priemonių. „Turėdami galimybę išsimokėtinai įsigyti neriboto amžiaus automobilį, žmonės ieško ir brangesnių modelių. Jie renkasi didesnius, talpesnius visureigius, vienatūrius, kurie vidutiniškai kainuoja nuo 25 iki 40 tūkst. litų, – teigia K. Balakinas.

– Įdomu tai, kad norėdami brangesnių modelių, lietuviai vis tiek dažniausiai renkasi tų pačių, mūsų šalyje populiariausių gamintojų, tokių kaip BMW, „Volkswagen“, „Audi“ ar „Opel“ automobilius. Tuo tarpu prieš gerus metus dažniau figūravę „Lincoln“, „Infinity“, „Porsche“, taip pat „Lexus“ ir „Dodge“ šiuo metu yra ne tokie paklausūs tarp svarstančiųjų išsimokėtinai pirkti brangesnę transporto priemonę“.

Bendra paslaugos statistika rodo, kad pirkdami išsimokėtinai automobilius, žmonės dažniausiai skolinasi apie 9 tūkst. litų, už transporto priemonę jie nori išsimokėti vidutiniškai per 4 metus.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų