REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bankų krizė šalyje tęsiasi – skandalingai bankrutavus „Snorui“ ir sustbdžius kelių kredito unijų veiklą antradienį Lietuvos bankas apribojo Ūkio banko veiklą ir skyrė laikinąjį administratorių.

REKLAMA
REKLAMA

Banko būklės padėtis ir jo laukianti ateitis turėtų paaiškėti maždaug per savaitę.

Banko klientus kankina nežinia

Antradienį Ūkio banko indėlininkai patyrė šoką. Lietuvos bankas apribojo Ūkio banko veiklą, todėl radviliškiečiai nebegalėjo atsiimti pervestų pensijų, atlyginimų, sumokėti paskolų.

REKLAMA

Tokių priemonių imtasi siekiant apsaugoti banko turtą ir įvertinti jo būklę.

Prie banko Radviliškio skyriaus antradienį po pietų pradėjo būriuotis žmonės. Deja, į vidų nė vienas iš jų nepateko. Apie neaiškią padėtį banko klientus informavo tik ant durų pakabintas raštas apie sustabdytą finansų institucijos veiklą.

Prie durų priėjusios skyriaus darbuotojos tik skėsčiojo rankomis ir per stiklą atsiprašinėjo klientų, kad skyrius nedirbs, kol nepaaiškės situacija.

REKLAMA
REKLAMA

„Kokia dar situacija? Kai prieš kelis mėnesius banke pasirašiau terminuoto indėlio sutartį, niekas net neužsiminė apie kokius nors sunkumus, nors ir klausiau, ar bankas nebankrutuos. „Tikrai ne“, – įtikinėjo. Ir še tau kad nori“, – piktinosi vyresnio amžiaus moteris.

Kita radviliškietė dejavo, kad banke liko visa jos pensija ir dabar negalės nei mokesčių sumokėti, nei nusipirkti duonos.

Buvo ir tokių, kurie po „Snoro“ banko griūties sakė savo indėlius pervedę į Ūkio banką. Pastarieji retoriškai klausinėjo, kuo dabar begalima pasitikėti?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žmonės teigė patikrinę: pinigų jie negalėjo išsigryninti ir bankomate – pastarasis neatliko operacijų.

Indėlininkai raginami nepanikuoti

Nežinia ir baimė Ūkio banko indėlininkus tebekamuoja iki šiol. Premjeras Algirdas Butkevičius ramina, kad valstybė yra apdraudusi visus bankuose esančius indėlius, kurių suma neviršija 345 tūkstančių litų (100 tūkstančių eurų), ir indėlininkai neturėtų panikuoti, nes nuostolių nepatirs.

Išankstiniais duomenimis, 99,7 procento Ūkio banke laikytų indėlių neviršija apdraustos sumos, todėl beveik 200 tūkstančių banko indėlininkų turėtų atgauti visus savo pinigus, kad ir kokie bus pasiūlyti sprendimai dėl banko ateities.

REKLAMA

Lietuvos bankui administratorius išvadą dėl banko veiklos atkūrimo galimybių ir būdų privalo pateikti ne vėliau kaip per šešias dienas nuo nutarimo priėmimo.

Kol nebus priimti sprendimai dėl veiklos tęstinumo, bankas finansinių paslaugų, įskaitant lėšų išdavimą, neteiks.

Šiaulių bankas – galimas veiklos perėmėjas

Apribojus Ūkio banko veiklą, pensininkams gelbėjimo ratą numetė Šiaulių bankas – pradėjo teikti naują paslaugą – „pensijos avanso“ limitą, kuris gali siekti iki 300 litų ir yra suteikiamas iki kitos pensijos gavimo dienos. Pensininkai nemokamai galės gauti banko mokėjimo korteles.

REKLAMA

Trečiadienį Šiaulių bankas išplatino pranešimą, kad yra yra pasirengęs pradėti derybas su Lietuvos banku dėl Ūkio banko bankinės veiklos Lietuvoje perėmimo.

Lietuvos bankui apribojus Ūkio banko veiklą, Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl didelės vertės turto iššvaistymo.

Laima AGANAUSKIENĖ  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų