REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

  LRT televizijos laida „Panorama“, LRT.lt

Dėl Ūkio banko padėties, pagrindinis jo akcininkas Vladimiras Romanovas sako įžvelgiantis Šiaulių banko ir valstybės institucijų pėdsaką. Kartu pabrėžia esąs pasiruošęs perimti blogąsias banko paskolas, o vadinamąjį „gerąjį banką“ esą tegul iš jo nuperka. Tokiomis mintimis jis ketvirtadienį dalijosi su LRT televizijos laida „Panorama“.

REKLAMA
REKLAMA

...Kai prokurorai skelbia, kad ieško čia kažkieno sąskaitų – tegul ieško. Bet kai eina į spaudą... Tada reikia stabdyti. Kam tai konkrečiai naudinga? Šiaulių bankui. Užuot sutikę su partneriu, jie sugalvojo „subankrotinti“ ir taip paimti už dyką. O tai, kad bus tūkstančiai nukentėjusiųjų? Tai, kad nukentės reputacija? Manau, su Šiaulių banku niekas nebeturės reikalų – jeigu jie tai padarė. O gal ne jie – gal kiti suinteresuoti asmenys. Gal jie atvažiavo iš Marso.

REKLAMA

Teisėsauga pradėjo tyrimą dėl išduotų įtartinų paskolų, nuostolingo turto įsigijimo.

Tegul pradeda ir tiria.

Jūs dar nesate apklaustas?

Ne, nebuvau apklaustas.

Ar pageidautumėte, kad jus apklaustų?

Taip.

Ar iš tiesų įsipareigojimai viršijo turtą puse milijardo litų?

Ne. Tarkime, mes atidarėme Ūkio banko atstovybę Maskvoje. Tam, kad aptarnautume klientus, pastatėme pastatą. Pastatas yra nefinansuojamas. Iš pastato arendos mes penkiolika metų negauname pajamų. Mums neleidžia finansuoti savo atstovybės. Nuostolis – 150 milijonų litų. Kaip dirbt?

REKLAMA
REKLAMA

Ūkio banko vadovai – valdybos pirmininkas Arnas Žalys ir Stebėtojų tarybos pirmininkė neva yra pasakę, kad finansinė situacija banke yra tokia, kokia rasta atlikus inspektavimą. Ar, jūsų žiniomis, jie iš tiesų patvirtino, kad taip yra?

Matot, buvo mano sesuo, darytas spaudimas, visi prigąsdinti, kad jiems nutiks taip ir taip. Jei man pateikia, kad mano paskolų milijardas yra susijęs, tai aš arba priimu, arba ne. Aš sutinku. Ten, kur aš susijęs, milijardas, tai milijardas. Mato, kad šitai nepraeina. Daugiau milijardų? Gerai, įnešiu daugiau. Užstatą. Ir tada nėra problemos.

Atsiribojote savotiška tylos siena. Ar tam yra priežastis?

Negaliu duoti interviu tiems, kurie viską iškreipia. Juk jie iškreips.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų