REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Colomares pilis, lankytojų laukianti Benalmadenos mieste (Ispanijoje), yra unikalus kūrinys, kuriame susipina bizantiškasis, romaniškasis, gotikinis ir mudecharo architektūros stiliai. Šis užburiantis statinys skirtas pagerbti K. Kolumbą, pasakoja „odditycentral.com“.

REKLAMA
REKLAMA

Žiūrint į šią pasakišką, rafinuotai išpuoštą pilį sunku patikėti, kad ją pastatė jokio architektūrinio išsilavinimo neturintis daktaras su dviejų ištikimų mūrininkų pagalba. Norėdamas sukurti statinį, kuris išreikštų atitinkamą pagarbą K. Kolumbui ir Amerikos atradimui Estebanas Martinas užtruko septynerius metus (1987 – 1994). Daktaras statybomis galėjo užsiimti tik laisvalaikiu, tačiau darė tai su nemažėjančiu užsidegimu. Jo tikslas buvo suderinti įvairius architektūros stilius ir tuo pačiu panaudoti elementus, kurie siejami su K. Kolumbu arba jo istorine kelione. Šio siekio pavyzdžiui gali būti laikomi trijų laivų, pasiekusių Ameriką, raižiniai, aptinkami pilyje.

REKLAMA

E. Martinas gali didžiuotis pastatęs didžiausią pasaulyje (pilis užima 1,5 tūkst. kvadratinių metrų plotą) paminklą šiam garsiajam tyrinėtojui. Colomares pilis taip pat patenka į Guinesso knygą dėl jos viduje esančios mažiausios pasaulyje komplyčios, kuri yra tik 1,96 kvadratinių metrų dydžio.

Colomares pilis ilgą laiką buvo naudojama sakalų dresavimui, kol vietiniai gyventojai ėmė skųstis dėl dingtančių katinų, vėliau pilis tapo roplių centru, o šiandien tai viena lankomiausių turistų atrakcijų mieste. Jei esate svajotojai, istorijos ar architektūros kūrinių mėgėjai, tiesiog privalote čia apsilankyti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų