REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sportinių drabužių ir avalynės gamintoja „Nike“ išrinkta inovatyviausia 2013-ųjų pasaulio kompanija. Ji užkopė į 50 inovatyviausių kompanijų viršūnę aplenkusi tokias varžoves kaip „Apple“, „Microsoft“, „Google“, „Samsung“ ir „Amazon“. Pasitelkęs dešimtis ekspertų ir kruopščiai išanalizavęs įvairių bendrovių produktus inovatyviausių pasaulio kompanijų sąrašą sudarė verslo leidinys „Fast Company“.

REKLAMA
REKLAMA

„Nike“ visuomet orientuojasi ne tik į sportinių drabužių ar avalynės pasiūlą, bet ir į inovatyvių sprendimų, paslaugų asortimento plėtrą. Tai ne vien aksesuarų, avalynės, aprangos kūrimas – tai siekis, kad mėgėjams ir profesionaliems sportininkams siūlomi produktai būtų ne tik patogūs, padedantys pasiekti maksimalių rezultatų, bet ir kokybiški, tausojantys aplinką“, – teigė sporto prekių gamintojos „Nike“ prekės ženklo atstovė Lietuvoje Milda Monstavičiūtė.

REKLAMA

Vienas pagrindinių „Nike“ pripažintų inovacijos projektų – „Nike FuelBand“ elektroninė apyrankė su jutikliais, matuojančiais visą žmogaus dienos aktyvumą užsiimant bet kokia sporto šaka. Apyrankė „Fuelband“ skaičiuoja per dieną atliktus žingsnius, kalorijas, matuoja kitus su sveikata susijusius duomenis, apskaičiuoja specialų rodiklį „NikeFuel“, rodantį bendrą žmogaus dienos aktyvumą.

Antrasis „Nike“ projektas, sulaukęs įvertinimo, – mikroinžinierių sukurti naujos kartos ekologiški bėgimo bateliai mėgėjams ir profesionalams „Nike Flyknit Lunar1+“. Kūrėjai skelbia, kad tai vieni lengviausių pasaulyje bėgimo batelių (sveriantys vos 160 g), sumažinantyss kojoms tenkantį krūvį 80 proc. Naujos technologijos, pavadintos „Nike Flyknit“, bėgimo batelių konstrukcija skiriasi nuo įprastinių bėgimo batelių: jų viršutinė dalis sudaryta iš vieno sluoksnio audinio, suformuotos beveik nematomos siūlės. „Nike“ atstovai tvirtina, kad kuriant šiuos batelius koncentruotasi tik į esminius elementus, tad audiniai bei siūlės naudoti tik ten, kur būtina, siekiant išlaikyti batelių lengvumą, patogią formą ir beveik nejuntamą viršutinę dalį. Minimalistinio dizaino bateliai prie kojos priglunda beveik kaip kojinė, tad leidžia susikoncentruoti į bėgimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų