REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valentino diena – tai ne tik kalnai atviručių, saldainių ar gėlių, neretai pati geriausia dovana – kelionė. Naujienų portalas Balsas.lt siūlo pakeliauti po įsimylėjėlių pamėgtas Europos sostines. Žinoma, į sąrašą neįmanoma sutalpinti visų romantiškų Europos kampelių, tad, mieli skaitytojai, patarimais apie vietas, kurias verta aplankyti dviese, pasidalinkite šio teksto komentarų skiltyje.

REKLAMA
REKLAMA

Paryžius

Meilės miestu vadinamas Paryžius it magnetas traukia įsimylėjėlius, o suskačiuoti kiek drąsuolių yra pasipiršusių savo mylimosioms Eifelio bokšto viršuje vargu, ar įmanoma. Manote, kad geriausias panoraminis vaizdas matosi tik pakilus į Eifelio bokštą? Netiesa! Pataupykite pinigus, kuriuos sumokėtumėte už įėjimą į Eifelio bokštą ir traukite Monmartro kalvų link. Ši kalva, ant kurios stovi garsioji Jėzaus Širdies Bazilika (Basilica of the Sacré Coeur) yra netgi aukštesniame taške nei Eifelio bokštas, tad po jūsų kojomis atsidurs visa Paryžiaus miesto panorama. Dėl savo balto kupolo Švč. Jėzaus Širdies bazilika yra viena iš labiausiai pastebimų orientyrų Paryžiuje.

REKLAMA

Londonas

Londone tikrai yra ką pamatyti, tai miestas, kuriame tvyro karališkos meilės dvasia. Tai vienas didžiausių pasaulio miestų, garsėjantis išdidžiais Parlamento rūmais, Big Ben‘u, įspūdingais muziejais, stilingais viešbučiais, o kur dar raudoni autobusai bei originalios telefonų būdelės. Čia galima rasti visko: nuo elegantiškų rūmų bei dvarų, kuriuose jaučiama tikroji britiška dvasia, iki pačių rečiausių pasaulio kultūrų restoranų, parduotuvėlių, prekiaujančių pačiomis egzotiškiausiomis prekėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Madridas

Jie nuspręstumėte atšvęsti Valentino dieną Ispanijos sostinėje Madride – užuostumėte gaivų pavasario kvapą. Triukšminga, spalvinga ir gyva – tokia Ispanijos sostinė Madridas. Būtinai rekomenduojame aplankyti Saulės vartų (Puerta del Sol) rajoną, kuris apsuptas parduotuvių, kavinių ir restoranų, pagrindinė miesto gatvė Gran Via su įdomiais architektūriniais pastatais ir daug kitų įspūdingų vietų pavertė miestą mylima turistų užuovėja ir vietinių gyventojų pasididžiavimu.

Berlynas

Berlynas – Vokietijos sostinė ir turbūt vienas įdomiausių miestų visoje šalyje. Jis yra patrauklus nepaprastai didele lankytinų vietų įvairove, istoriniais paminklais, memorialais ir muziejais, turtingu kultūriniu gyvenimu bei energingu gyvenimo stiliumi. Išskirtinis miesto bruožas – kontrastai tarp istorinių pastatų ir šiuolaikinės architektūros, tradicijų ir modernumo, tad aplankyti Berlyną yra tiesiog būtina!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praha

Paslaptinga ir romantiška, istoriška ir dinamiška - iš tiesų, sunku būtų rasti vieną žodį apibūdinantį nuostabią Čekijos sostinę Prahą. Šimtus metų Praha buvo žinoma kaip Aukso Praha dėl unikalios auksu dengtų bokštų ir raudonų stogų architektūros, dekoruotų vartų ir skulptūromis puoštų tiltų. O ką jau kalbėti apie Prahos senamiestį – tai vienas gražiausių bei „geriausiai išsilaikiusių“ senamiesčių Europoje, kadangi beveik nenukentėjo II-ojo Pasaulinio karo metu.

Karolio tiltas - vienas iš žymiausių Prahos simbolių. Jis nutiestas per Vltavos upę ir jungia du istorinius Prahos rajonus – Mala Strana ir Stare Mesto. Tilto statybos prasidėjo 1357 metais, karaliaus Karolio IV nurodymu, ir buvo baigtos apie 1400-uosius metus. 516 metrų ilgio tiltą gausiai puošia istorinių šalies karalių ir šventųjų skulptūros. Originalios jų versijos dabar eksponuojamos Nacionaliniame Prahos muziejuje. Nuo tilto atsiveria pasakiška Prahos panorama, Vltavos upės ir jos pakrantės vaizdai. Čia visuomet gausu žmonių, gatvės muzikantų bei artistų.

REKLAMA

Budapeštas

Po 1873 metų lapkričio 17 dienos Budapeštas buvo sujungtas į vieną miestą iš trijų – Budos, Obudos ir Pešto. Turistus traukia žavingais įvairių architektūrinių stilių pastatais, pilimis, bažnyčiomis, tiltais. Miestas itin garsus terminiais šaltiniais. 1934 metais Budapeštui buvo suteiktas spa miesto titulas. Budapešte veikia 15 viešųjų terminių pirčių neskaitant privačių pirčių veikiančių viešbučiuose kaip Ramada Plaza, Thermal Hotel Margitsziget,  Corinthia Royal.

 

Roma

„Amžinuoju“ vadinamas miestas, Italijos sostinė, kasmet pritraukianti milijonus turistų. Antikinės Romos griuvėsių gausu visame mieste, o sakralinių pastatų priskaičiuojama per 200. Romos istorinis centras įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą. Miestas įsikūręs ant septynių kalvų, dėl to dažnai vadinamas „miestu ant septynių kalvų“. Romos teritorijoje pirmieji gyventojai įsikūrė lotynų gentys maždaug 800 m. pr. Kr. Pasak legendos, miestą įkūrė Romulas, tapęs pirmuoju Romos karaliumi. Viena iš labiausiai turistų pamėgtų vietų –Trevi fontanas. Tai žymiausias Romos fontanas, įrengtas XVIII a. ir vaizduojantis Neptūną, stovintį kriauklės formos vežime, ir Tritonus.

REKLAMA

Kuri Europos sostinė labiausiai tinka romantiškai sutikti Valentino dieną?
Prašome pasirinkti atsakymą!
Paryžius
Londonas
Madridas
Berlynas
Praha
Budapeštas
Roma
BALSUOTI
REZULTATAI
Kuri Europos sostinė labiausiai tinka romantiškai sutikti Valentino dieną?
Paryžius
25.5%
Londonas
4.7%
Madridas
3.8%
Berlynas
3.8%
Praha
29.2%
Budapeštas
6.6%
Roma
24.5%
Balsavo: 106

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų