REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užkietėjusių brakonierių negelbsti ir mėginimai gudrauti - aplinkosaugininkai juos perpranta.

Aplinkos ministerijos duomenimis, trečiadienio vakarą Utenos regiono aplinkosaugininkai ant Dysnų ežero ledo užfiksavo, kad du vyriškiai tikrina ir perstato tinklus. Kaip paaiškėjo, tai nuolatiniai pažeidėjai - vietos gyventojas V. B. ir vilnietis S. N.

REKLAMA
REKLAMA

Vien praėjusiais metais Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai šiuos brakonierius, neteisėtai žvejojusius tinklais, sulaikė 6 kartus, iš jų paėmė ir konfiskavo 53 statomus tinklus ir 3 valtis.

REKLAMA

Nuo 2005 m. V. B. aplinkosaugininkai buvo sulaikę net 23 kartus, o vilnietį S. N. - 11 kartų.

Pasak Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininko Almanto Vaičiūno, trečiadienį abu pažeidėjai baigę "darbą" ėmė gudrauti - sudėjo žuvis į maišą ir numetė jį toliau nuo tako, kad neliktų pėdsakų, o patys, pasiėmę tik vieną ešerį ir karšį, patraukė ledu Moliakalnio kaimo link. Bet netoli kranto juos sulaikė aplinkosaugininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Buvo nustatyta, kad šie pažeidėjai dešimčia statomų tinklų neteisėtai sugavo 14 lydekų, starkį, 5 karšius ir 1,5 kg kuojų ir ešerių. Jiems bus pateiktas ieškinys atlyginti 9,28 tūkst. litų gamtai padarytą žalą.

Už pažeidimą brakonieriams taip pat gresia nuo 400 iki 1 tūkst. litų administracinės baudos. Bus konfiskuoti ir pažeidimo padarymo įrankiai - brakonierių po ledu perstatyti tinklai buvo surasti ir ištraukti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų