REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italijos dešiniųjų partijos "Šiaurės lyga" lyderis Robertas Maronis (Roberto Maroni) trečiadienį sakė, kad centro dešinės partijos planuoja trikdyti būsimos vyriausybės darbą ir blokuoti įstatymus, praneša "Reuters".

REKLAMA
REKLAMA

Jei centro dešinės partijos per rinkimus vasario 24-25 dienomis laimės pakankamai balsų, kad galėtų valdyti jėgų balansą Senate, jos gali paralyžiuoti būsimos vyriausybės darbą ir sukelti politinį nestabilumą.

REKLAMA

Manoma, kad Pjero Luidžio Bersanio (Pier Luigi Bersani) Demokratų partija nesunkiai iškovos daugumą žemuosiuose parlamento rūmuose, bet Senate, kur mandatai skirstomi pagal regionus, to padaryti jai gali nepavykti. Prognozuojama, kad po rinkimų prie centro kairės valdančiosios koalicijos tikriausiai prisijungs dabartinis ministras pirmininkas, centristas Marijus Montis (Mario Monti). Centro kairė siekia sutrukdyti P. L. Bersaniui ir M. Mončiui kartu iškovoti pakankamą daugumą Senate.

R. Maronio "Šiaurės lyga", kuri yra artimiausia buvusio ministro pirmininko Silvijaus Berluskonio (Silvio Berlusconi) sąjungininkė, yra įsitvirtinusi Lombardijos regione, kuris į Senatą siunčia daugiausia atstovų. Paskutinės prieš rinkimus apklausos rezultatai buvo paskelbti praėjusį penktadienį ir rodo, kad "Šiaurės lyga" turėtų laimėti rinkimus Lombardijoje. Visos šalies mastu už "Šiaurės lygą" balsuotų apie 5 proc. rinkėjų, iš viso už centro dešinės partijas balsuotų 29 proc., o už pirmaujančią P. L. Bersanio Demokratų partiją - 35 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų