REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyras sunkią traumą patyrė automobilio avarijoje, kuomet metalinis vamzdis kiaurai pervėrė vairuotojo kūną, praneša Lifenews.ru.

REKLAMA
REKLAMA

27-erių Aleksandras Antonianas į centrinę Kuševskajos rajono ligoninę pateko su labai neįprasta trauma. Apžiūrėję avarijoje sužalotą vaikiną medikai buvo pašiurpę: iš krūtinės srities kyšojo 5 centimetrų skersmens vandentiekio vamzdis.

REKLAMA

Paaiškėjo, kad sunkią traumą Aleksandras patyrė važiuodamas savo automobiliu vienu iš priemiestinių maršrutų. Priekyje važiuojančiam vamzdžių prikrautam sunkvežimiui sugedo priekabos tvirtinimas ir ant kelio pabiro dešimtys metalo gaminių, keletas iš jų nuskriejo tiesiai į nukentėjusio vaikino automobilį.

„Iš pradžių aš nesupratau, kas nutiko. Kuomet pamačiau kaip iš sunkvežimio skrenda vamzdžiai mėginau pasukti vairą, – Lifenews.run pasakojo nukentėjusysis. - Staiga mano kūnas nutirpo, o rankos nusileido. Negalėjau pajudėti, tik stebėjau, kaip automobilis skrieja į griovį. Praėjus keletui sekundžių supratau, kad iš manęs kyšo vamzdis.“

REKLAMA
REKLAMA

Alenksandras pabandė ištraukti svetimkūnį, tačiau prarado sąmonę. Į vietą atvykę gelbėjimo tarnybos specialistai atpjovė gabalą vamzdžio ir iškvietė greitąją pagalbą. Reanimobiliu nukentėjusysis buvo pristatytas į Kuševskajos medicinos punktą.

Nepaisant to, kad Alenksandras buvo be sąmonės, jo širdis vis dar plakė. Po apžiūros specialistai tuojau pat paguldė vyrą ant operacinio stalo.

„Plaučiai buvo pradurti, nukentėjo ir kepenys bei diafragma. Svetimkūnis praėjo vos per keletą milimetrų nuo širdies. Kuomet mes atvėrėme krūtinės ląstą, pamatėme, kad ji daužėsi tiesiai į metalą, o į vamzdį rėmėsi sulaužytas šonkaulis, - kalbėjo Kuševskajos centro medicinos skyriaus vadovas, chirurgas Jevgenijus Solodunovas. – Stuburas nenukentėjo tik todėl, kad vamzdis praėjo įstrižai. Situaciją apsunkino stiprus kraujavimas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dvi valandas trukusios operacijos metu dalyvavo penki specialistai – chirurgas, anisteziologas ir trys asistentai. „Apatinę vamzdžio dalį mes padengėme lateksu, − pasakojimą Lifenews.ru žurnalistams tęsė J. Solodunovas. – Tai buvo padaryta tam, kad rūdys nesiliestu su vidaus organais“.

Po to kai svetimkūnis buvo pašalintas, specialistai užsiuvo pradurtus plaučius ir kepenis, o galiausiai užvėrė krūtinės ląstą.

Ligoninėje Alenksandras praleido dvi savaites. Dabar apie baisią avariją jam primena tik siūlės ir tvarsčiai.

„Aš dėkingas Dievui ir gydytojams už tai, kad jie padovanojo man antrą gyvenimą, - sako A. Antonianas. – Tai, kad aš išgyvenau yra stebuklas!“  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų