REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Irena Budrienė

Šiauliuose veikiančiai bendrovei „Statga“ įteiktas vienas garbingiausių šalies verslo apdovanojimų – „Lietuvos eksporto“ prizas. Pernai bendrovės eksportas, palyginti su 2011-asiais, padidėjo 62 procentais. Įmonės vadovas Rytis Dijokas „Šiaulių kraštui“ sakė, kad šiais pasiekimais neapsiribos – netrukus įmonė išaugs dvigubai.

REKLAMA
REKLAMA

Apdovanota „Lietuvos eksporto“ prizu

Iškilmingame renginyje Vyriausybės rūmuose bendrovei „Statga“ buvo įteiktas „Lietuvos eksporto“ prizas. Šie kasmetiniai Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos apdovanojimai skiriami kompanijoms, gaminančioms eksporto gaminius, teikiančioms eksporto paslaugas bei skatinančioms lietuviškų prekių, paslaugų pardavimą užsienyje.

REKLAMA

Įmonė „Statga“ pernai pardavė produkcijos daugiau kaip už 75 milijonus litų, eksportavo didžiąją dalį gaminių – 98 procentus. Šiauliečių gaminiai pasiekė ne tik tradicines Vakarų Europos, bet ir naujas – Rusijos, JAV, Kanados rinkas. Lyginant su 2011 metais, bendrovės eksporto apimtys išaugo 62 procentais.

Saugo savo reputaciją

Pernai įmonėje atliktas auditas patvirtino, kad „Statga“ atitinka aukštus etiško ir socialiai atsakingo verslo standartus.

REKLAMA
REKLAMA

„Tarptautinės kompanijos, kurioms mūsų įmonė tiekia savo gaminius, stebi, kokiomis sąlygomis dirba darbuotojai, koks yra jų darbo užmokestis, ir tai įvertina. Jeigu nebūtume aukštai vertinami, negalėtumėme dirbti su savo partneriais“, – akcentavo įmonės direktorius Rytis Dijokas.

Jo teigimu, užsienio kompanijos labai saugo savo reputaciją, todėl nė vienas produktas negali būti sukurtas išnaudojant žmones. Toks esąs europietiško gamintojo ir pirkėjo mentalitetas – nenorima nelaimingų darbuotojų sukurto produkto. Priešingai nei Azijos šalyse, kur į tai nekreipiama dėmesio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pernai sulaukę auditorių pastabos dėl triukšmo darbo vietoje, nors ir atitikome Lietuvoje taikomus reikalavimus, įdiegėme tyliau dirbančią šiuolaikinę įrangą, kad nebūtų žalojama darbuotojų sveikata“, – prisiminė direktorius.

Jis akcentavo, kad įmonė investuoja į darbuotojų mokymą ir jų kvalifikaciją. Nes intelektualus darbuotojas dirba efektyviau ir užtikrina sklandesnę gamybą, o tai kelia „Statgos“ konkurencingumą.

Gaminiai vertinami

„Statga“ gamina ir parduoda ergonomiškų daugiafunkcinių stalų stovus, prekybinę įrangą stambiems prekybos tinklams bei teikia metalo apdirbimo paslaugas įmonėms ir išorės klientams.

REKLAMA

Pavyzdžiui, naujas Lietuvoje besikuriantis vaistinių tinklas naudos „Statgoje“ sukurtą prekybinę įrangą.

„Tai – labai konkurencingos rinkos, todėl siekiame išsiskirti ne mažiausia kaina, o pridėtinę vertę kuriančiomis projektų valdymo, inžinerijos, logistikos paslaugomis ir aukšta gaminių kokybe“ – sakė įmonės direktorius Rytis Dijokas.

Direktoriaus žodžius patvirtina parodoje „Baldai 2012“ reguliuojamo aukščio biuro baldų sistemai „ERGO Drive ED 500“ suteiktas rekomendacinis ženklas „Interjeras.LT rekomenduoja 2012“. Ženklą specialistai suteikė remdamiesi technine ir slapto apsilankymo stende metu surinkta informacija apie gaminio dizainą, ergonomiškumą, draugiškumą aplinkai.

REKLAMA

„Danai ir švedai jau prieš trisdešimt metų naudojo ergonomiškus biuro baldus, nes suprato, kad prie jų dirbantis darbuotojas bus ne tik sveikesnis, bet ir našiau dirbs“, – vardijo motyvus kurti tokius baldus direktorius.

Plėtėsi ir dar plėsis

1999 metais veiklą pradėjusi UAB „Statga“ po septynerių metų gavo pasiūlymą tapti švediško kapitalo įmonių ROL grupės nare.

„Šiandien esame švedų kapitalo įmonė, valdanti prekės ženklą ROL „Statga“, išreiškiantį grupės vertybių bendrumą bei siekį priimti šių dienų metalo apdirbimo rinkos iššūkius“, – šypsojosi direktorius R. Dijokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pernai įmonėje dirbo 186 žmonės, netrukus planuojama sukurti dar 40 naujų darbo vietų.

Naujos darbo vietos atsiras pastačius gamyklą, kurią šiuo metu ROL „Statga“ projektuoja Šiaulių pramonės parke. ROL grupė planuoja į šį projektą investuoti apie 20 milijonų litų: 12 milijonų litų į pastatą ir 8 milijonus – į įrengimus.

Pagal techninį projektą13 tūkstančių kvadratinių metrų plotą užimsianti naujoji gamykla bus pradėta statyti jau šį pavasarį. „Įsikėlę į naują gamyklą, produkcijos apimtis padidinsime dvigubai“, – sakė R. Dijokas.

REKLAMA

Planuojamas vidutinis darbuotojo atlyginimas, įgyvendinus projektą, sieks 2700 litų. Per trejus metus naujai sukurtų darbo vietų atlyginimamas bus išmokėta daugiau nei 2,7 milijono litų.

„Statga“ ne tik pati kurs naujas darbo vietas, bet ir užsakys daugiau gaminių Šiaulių regiono ir Lietuvos įmonėms, su kuriomis bendradarbiauja.

„Tai paskatins šių įmonių plėtrą ir duos ekonominį impulsą Šiaulių regionui“, – prognozavo R. Dijokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų