REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 18 dieną Vilniuje, "Siemens" arenoje, vyksiančiame Europos Lotynų Amerikos sportinių šokių ansamblių čempionate tikimasi sulaukti 20 ansamblių iš 15 šalių.

REKLAMA
REKLAMA

Planuojama, jog Lietuvai čempionate atstovaus dvi Klaipėdos universiteto sportinių šokių kolektyvo "Žuvėdra" komandos, kurioms vadovauja Skaistė ir Romaldas Idzelevičiai.

REKLAMA

Pirmoji "Žuvėdros" komanda yra aštuonis kartus Europos ir septynis kartus pasaulio čempionė, o antroji "Žuvėdros" komanda - čempionatų finalininkė.

"Labai džiaugiamės, jog Lotynų Amerikos šokiai dar kartą grįžta ant mūsų šalies parketo. Tai Lietuvos sportinių šokių federacijos, taip pat trenerių, šokėjų įvertinimas. Tokie čempionatai - tai ne tik šokių, kaip sporto, propagavimas, bet ir galimybė visai šaliai pamatyti, ką šioje srityje turime geriausio - Klaipėdos "Žuvėdros" kolektyvą, kuris čempionate pristatys nemažai naujų talentingų, jaunų ir energingų šokėjų", - sakė čempionato direktorius Virgilijus Visockas.

REKLAMA
REKLAMA

Europos Lotynų Amerikos sportinių šokių ansamblių čempionate kiekvienas šokių ansamblis turės pademonstruoti programą, kurioje susipina penki Lotynų Amerikos šokiai: samba, ča ča ča, rumba, pasadoblis ir džaivas.

Pirmoji "Žuvėdros" komanda publikai ir teisėjams parodys naujausią savo programą "Rio", parengtą pagal animacinį filmuką. Pastaroji, lyginant su ankstesnėmis šokio kolektyvo kompozicijomis, vertinama kaip spalvingesnė, švelnesnė, pasižyminti visiškai kitokiu charakteriu. Praėjusiais metais vykusiame pasaulio čempionate ši kompozicija "Žuvėdros" šokėjams jau padovanojo sidabrą. Antroji klaipėdiečių komanda demonstruos praėjusiais metais Europos čempionate rodytą temperamentingąją programą "Viva Ispanija".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš viso Lietuvoje vyksiančiame čempionate tikimasi sulaukti apie 400 šokėjų. Pasak V. Visocko, tradiciškai atkakliausia kova čempionate turėtų vykti tarp Lietuvos, Rusijos ir Vokietijos šokėjų.

Skaičiuojama, jog čempionatas į Lietuvą privilios apie 2 tūkst. užsieniečių. "Vidutiniškai tiek žiūrovų iš užsienio šalių atvyksta palaikyti savų komandų. Labai daug svečių atvyksta iš Olandijos, Lenkijos, Vokietijos. Likusias vietas užpildo Lietuvos žiūrovai, kurių gretos sparčiai didėja. 2011 metais Vilniuje vyko pasaulio čempionatas, tuomet salė buvo pilnutėlė. Arena pilna buvo net ir per dieninį renginį, kas būna pakankamai retai, o į vakarinę dalį daugelis žiūrovų net negavo bilietų", - prisimena čempionato direktorius.

Bilietus į antrą kartą Lietuvoje rengiamą Europos Lotynų Amerikos sportinių šokių ansamblių čempionatą nuo trečiadienio platina "Tiketa".

Pirmą kartą šis čempionatas Lietuvoje vyko 2009 metais. Tą kartą jame triumfavo "Žuvėdros" šokėjai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų