REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Lenkijoje lankęsis Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad aukščiausi Lenkijos vadovai yra susidarę įspūdį, jog Lietuva nenori spręsti tautinių mažumų problemų, ir kad prie tokio įvaizdžio kūrimo prisideda ir kai kurių Lietuvos politikų pasisakymai.

REKLAMA
REKLAMA

"Lenkijos vadovai yra susidarę tam tikrą nuomonę, kad Lietuvos valdžia ignoruoja arba nenori tų klausimų (tautinių mažumų, - ELTA) iškilusių spręsti, arba tiesiog negirdi. Ir ta nuomonė yra suformuota kai kurių ir Lietuvoje gyvenančių ir dirbančių politikų kai kada daromais neteisingais pareiškimais, kurie labai greitai ten yra paviešinami, bet nėra gilinamasi, ar to pareiškimo turinys atitinka tikrovę", - interviu "Laisvosios bangos" radijui sakė Premjeras.

REKLAMA

Žurnalisto paklaustas, ar omenyje jis turi Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) lyderio Valdemaro Tomaševskio pareiškimus, A. Butkevičius to nepaneigė, išskirdamas pirmadienį V. Tomaševskio pasakytus žodžius, kad jo vadovaujama partija svarstys galimybę trauktis iš valdančiosios koalicijos.

"Šitas paskutinis pareiškimas tikrai, aš manau, prie santykių gerinimo neprisidėjo. Aš vakar (antradienį, - ELTA) atvirai pasakiau, kad to pareiškimo turinys visiškai prasilenkia su Politinės tarybos posėdžio metu diskutuojamais klausimais. Netgi tose diskusijose visiškai nebuvo keliamas išėjimo iš koalicijos klausimas, ir mus visus, kurie dalyvauja Politinės tarybos posėdžiuose, nustebino", - teigė Premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės vadovas sakė, kad koalicijoje bus tariamasi, kad atskiri asmenys nedarytų politinių pareiškimų, trukdančių bendram darbui.

A. Butkevičiaus teigimu, ir lietuvių kalbos egzaminų užduotis tautinių mažumų mokyklų moksleiviams palengvinti nuspręsta ne dėl LLRA reikalavimų ir tai tikrai nebuvo bandymas išlaikyti LLRA valdančiojoje koalicijoje. Sprendimas, pasak Premjero, priimtas po susitikimo su tautinių mažumų mokyklų moksleiviais.

"Buvo ieškoma tam tikro kompromiso. Įsivaizduokite, kurie nesimoko lietuviškose mokyklose, kurie šeimoje ir aplinkoje bendrauja ne lietuvių kalba, ar įmanoma lietuvių kalba parašyti gerą rašinį po dvejų metų mokymosi?", - retoriškai klausė Premjeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ministro Pirmininko teigimu, valdančiąją koaliciją bus stengiamasi išlaikyti tokią, kokia yra dabar.

"Iš LLRA kai kurie žmonės yra deleguoti į Vyriausybę. Turime energetikos ministrą, puikų, gerą specialistą, jauną, perspektyvų žmogų. Turime kai kuriuos viceministrus. Jei LLRA nedalyvautų valdančiojoje daugumoje, vėl reikėtų performuoti žmones, kurie jau atsakingose pareigose pradėjo savo darbą", - sakė Vyriausybės vadovas.

Pasak Premjero, jei dažniau vyks Lenkijos ir Lietuvos vadovų susitikimai, bus bendraujama ir savivaldybių lygiu, požiūris pasikeis ir santykiai pagerės.

REKLAMA

"Tada, aš manau, nebeliks galimybės tam tikriems politikams naudotis tam tikra situacija", - sakė A. Butkevičius.

Antradienį Ministras Pirmininkas vyko pirmojo darbo vizito į Lenkiją.

Lietuvos Vyriausybės vadovas susitiko su Lenkijos Prezidentu Bronislavu Komorovskiu (Bronislaw Komorowski), Ministru Pirmininku Donaldu Tusku (Donald Tusk).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų