REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skiriami valstybės pareigūnai neturėtų valstybės vardu daryti pareiškimų, sako Prezidentė Dalia Grybauskaitė, sukritikavusi Lietuvos ambasadoriaus JAV Žygimanto Pavilionio pareiškimą dėl Lino Linkevičiaus atsiprašymo Lenkijai.

REKLAMA
REKLAMA

"Valstybės vardu daryti pareiškimus gali tiktai tautos renkami pareigūnai, o ne skiriami", - trečiadienį žurnalistams sakė šalies vadovė, besilankanti Vilniaus Mykolo Biržiškos gimnazijoje, klausiama, kaip vertina Ž. Pavilionio pareiškimą.

REKLAMA

Ambasadorius Ž. Pavilionis pareiškė sveikinantis Lenkijos spaudai išsakytus L.Linkevičiaus atsiprašymo žodžius, kuriuos sukritikavo opoziciniai konservatoriai.

Praėjusią savaitę į Lenkiją atvykęs Lietuvos užsienio reikalų ministras L. Linkevičius interviu laikraščiui "Rzeczpospolita" atsiprašė už savo kolegas, kurie prieš beveik trejus metus per paskutinį Prezidento Lecho Kačynskio (Lech Kaczynski) vizitą nepritarė kompromisiniam lenkų mažumos atžvilgiu įstatymui dėl pavardžių rašymo, primena ELTA.

REKLAMA
REKLAMA

Komentuodamas tuometį Lietuvos Seimo sprendimą dėl pavardžių rašymo, L. Linkevičius pareiškė, jog "tai - didelė gėda".

"Prezidentas L. Kačynskis buvo didelis Lietuvos draugas. Nemalonu, kad tai atsitiko per jo vizitą. Aš tada nebuvau deputatas, bet norėčiau už tai atsiprašyti. Tas balsavimas parodė, kokios sudėtingos šios problemos", - sakė ministras.

Anot L. Linkevičiaus, reikalingos derybos, reikalingas abipusis pasitikėjimas.

Iš Lenkijos grįžęs užsienio reikalų ministras L. Linkevičius mano, jog šio darbo vizito metu buvo nuspaustas Lietuvos ir Lenkijos dvišalių santykių "perkrovimo" mygtukas. Savo atsiprašymą dėl 2010-aisiais Seimo nepatvirtinto įstatymo, pagal kurį būtų leista asmenvardžius rašyti originalo kalbos rašmenimis, diplomatijos vadovas laiko mandagumo gestu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų