REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagrindinis dabartinės JAV administracijos uždavinys - susigrąžinti viduriniosios klasės, kaip JAV ekonomikos variklio, vaidmenį. Tokį ilgalaikį savo administracijos uždavinį iškėlė JAV prezidentas Barakas Obama (Barack Obama).

REKLAMA
REKLAMA

"Mūsų kartos uždavinys - vėl paleisti JAV ekonomikos augimo variklį, tai yra augančią ir klestinčią viduriniąją klasę", teigiama B. Obamos kalboje JAV Kongresui.

REKLAMA

'Turime pasiekti, kad šalies valdžia darbuotųsi siekdama daugelio, o ne išrinktųjų gerovės, kad ji skatintų laisvąjį verslumą, individualiąją iniciatyvą", įsitikinęs JAV administracijos vadovas.

"Kelrode žvaigžde" turi būti auganti ekonomika, kurianti patrauklias darbo vietas, mano B. Obama. "Kasdien turime sau kelti klausimą, kaip sukurti daugiau darbo vietų, padėti žmonėms, kurie jas užims". Jis įsitikinęs, kad siūlymai skatinti ekonomikos augimą neišprovokuos biudžeto deficito didinimo. Amerikos klestėjimo pagrindu, teigiama prezidento kalboje, turėtų tapti investicijos į švietimą, transporto infrastruktūros plėtrą, ekologiniu požiūriu švarią energetiką ir gamybos plėtrą.

REKLAMA
REKLAMA

Visos ankstesnės B. Obamos kalbos buvo skirtos, visų pirma, ekonomikos klausimams, pažymi "Amerikos balsas". Tai nė kiek nestebina, nes JAV visus pastaruosius metus mėgino įveikti sunkiausios recesijos padarinius.

Tokių B. Obamos kalbų vidutinė trukmė - 1 val. 5 min. 21 sek. Palyginimui, prezidento Džordžo V. Bušo (George W. Bush) kalbos vidutiniškai trukdavo 52 min. 35 sek., o Bilo Klintono (Bill Clinton) - 1 val. 14 min. 51 sek.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų