REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV prezidentas Barakas Obama (Barack Obama) antradienį 9 valandą vakaro JAV rytų pakrantės laiku sakys kalbą, kurioje, kaip tikimasi, bus pateiktos priemonės iškilusioms šalies problemoms spręsti. Jis kalbės apie ekonomikos politiką, imigracijos reformą ir ginklų kontrolę. Apie tai praneša "Reuters".

REKLAMA
REKLAMA

Aukštas nedarbo lygis JAV ir dideli biudžeto apkarpymai - pagrindinės ekonominės JAV problemos. B. Obama kvies milijonus TV žiūrovų palaikyti jo siūlymus Kongresui, kaip pakelti ekonomiką.

REKLAMA

Tris dienas po savo kalbos B. Obama važinės po valstijas ir susitiks su rinkėjais. Greičiausiai jis pakartos savo 2012 metų kampanijos devizą "Padėkime vidutinei klasei".

Baltieji rūmai pranešė, kad B. Obama ragins JAV investuoti į infrastruktūrą, gamybą, atsinaujinančius energijos išteklius ir švietimą, nepaisant respublikonų opozicijos dėl padidėjusių valstybės išlaidų ir politinės atskirties dėl to, kaip sumažinti biudžeto deficitą.

Kalba bus pasakyta praėjus 24 valandoms po Šiaurės Korėjos branduolinio ginklo bandymų, kuriuos B. Obama pavadino "provokuojamais".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų