REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kipras tikisi iš Europos Sąjungos (ES) partnerių tokio paties solidarumo, koks buvo parodytas Graikijai skiriant finansinę paramą, tačiau nesutinka, kad būtų nurašyta dalis Kipro skolų.

REKLAMA
REKLAMA

"Mes tikimės tokio paties solidarumo, tačiau iki šiol jis nebuvo parodytas", - sakė Kipro finansų ministras Vasas Šiarlis (Vassos Shiarly) antradienį verslo dienraščiui "Handelsblatt". Apie tai praneša "EUbusiness".

REKLAMA

Pernai birželio pabaigoje Kipras paprašė finansinės pagalbos, siekiančios apie 17 mlrd. eurų. Šalis, faktiškai neprieinama pasaulio finansinėms rinkoms jau nuo praėjusių metų gegužės, buvo priversta kreiptis į euro grupės partnerius ir Tarptautinį valiutos fondą su prašymu paremti bankus, kurie patyrė didžiulių nuostolių dėl ES sprendimo nurašyti Graikijos valstybines obligacijas.

"Šis sprendimas mums kainavo ne tik ketvirtadalį mūsų bendrojo vidaus produkto, bet ir sunaikino mūsų ekonomiką (...). Skolos negali būti nurašytos", - teigė ministras.

REKLAMA
REKLAMA

V. Šiarlis pažymėjo, kad Kipras "neprašo pašalpos, o nori gauti paskolą, kurios kiekvieną centą grąžins". Kipro finansavimo poreikiai šiuo metu yra patenkinti iki balandžio pabaigos, tačiau Nikosijai iki birželio reikalingi 1,4 mlrd. eurų skolai sumažinti.

Paklaustas apie padėtį Kipro bankų sektoriuje, ministras sakė, kad būtina 10 mlrd. eurų suma, kurią minėjo analitikai, yra perdėta. Jis taip pat atmetė kaltinimus savo šaliai dėl pinigų plovimo finansų sektoriuje kaip "nesąžiningus".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų