REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė mokesčių inspekcija vos prieš porą mėnesių viešai pasigyrė atidariusi mokesčių ir rinkliavų sąskaitą Ūkio banke, kurio veikla dabar stabdoma. Tada buvo išplatintas pranešimas spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„2013 m. sausio 5 d., Vilnius. Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI) informuoja, kad visas VMI mokamas įmokas, mokesčius ir rinkliavas mokesčių mokėtojai jau gali mokėti ir į biudžeto pajamų surenkamąją sąskaitą (Nr. LT637010400000120151) Ūkio banke.

REKLAMA

Gyventojai visą informaciją apie VMI banko sąskaitas gali rasti VMI interneto svetainėje, adresu http://nauja.vmi.lt/cms/biudzeto-pajamu-surenkamoji-saskaita.

VMI primena, kad mokesčius, rinkliavas ir kitas įmokas, pavyzdžiui, paskirtas baudas už Kelių eismo taisyklių ar kitus pažeidimus, galima sumokėti ne tik bankuose, bet ir Lietuvos pašto skyriuose, kai kurių prekybos centrų kasose, „Perlo“ terminaluose. Ateityje tokių atsiskaitymo vietų šalyje tik daugės. Daugiau informacijos apie VMI biudžeto pajamų surenkamąsias sąskaitas, įmokų kodus galima rasti VMI interneto svetainėse www.vmi.lt, skyrelyje „Mokėjimai“ (http://www.vmi.lt/lt/?itemId=1012391) arba http://nauja.vmi.lt (http://nauja.vmi.lt/cms/biudzeto-pajamu-surenkamoji-saskaita). VMI primena, kad visą reikiamą informaciją mokesčių klausimais gyventojai ir bendrovės gali gauti paskambinę trumpuoju Mokesčių informacijos centro telefonu 1882, apsilankę VMI interneto svetainėse www.vmi.lt arba http://nauja.vmi.lt bei pasinaudodami konsultacinėje mokesčių informacijos duomenų bazėje (KMDB) sukaupta medžiaga. VMI Mokesčių informacijos centro trumpuoju telefonu 1882 teikiamos konsultacijos įrašomos ir yra lygiavertės rašytinėms.“  

REKLAMA
REKLAMA

„Nelabai ką galiu dabar komentuoti. <...> Atsakymą rengia mūsų viešųjų ryšių atstovai, tad aš būčiau net ir nelabai tikslus“, – portalui balsas.lt sakė Valstybinės mokesčių inspekcijos viršininko pavaduotojas Gediminas Vyšniauskas, paprašytas paaiškinti, ar biudžetas ir mokesčių mokėtojai nepatirs nuostolių.

Kiek vėliau perskambinusi inspekcijos viešųjų ryšių specialistė Rūta Asadauskaitė pažadėjo atsakymus, kitos dienos ryte, mainais į raštu užduotus klausimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų