REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savivalda, verslas ir kūrėjai bendrai dirbo tam, kad mieste stovintys transporto priemonių stovėjimo bilietų automatai darniai papildytų miesto aplinką.

Savivalda, verslas ir kūrėjai bendrai dirbo tam, kad mieste stovintys transporto priemonių stovėjimo bilietų automatai darniai papildytų miesto aplinką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto savivaldybė, Vilniaus dailės akademija bei „Loginpost“ projektą vystanti bendrovė „LL optic“ kartu išrinko geriausius studentų darbus, kurie ateityje papuoš transporto priemonių stovėjimo bilietų automatus. Prieš keletą mėnesių Vilniaus dailės akademijoje paskelbto konkurso nugalėtojus išrinko bendra iš akademijos, savivaldybės bei verslo bendrovės atstovų sudaryta komisija. Vertinant darbus daugiausiai dėmesio buvo skiriama originalumui, novatoriškumui ir estetikai.

REKLAMA

Pirmą vietą konkurse laimėjo Vitos Vaitiekūnaitės darbas, antrąją - Karolio Bakūno, trečiąją - Jono Landsbergio. Laimėtojams skirtos piniginės premijos – pirmosios vietos laimėtojai teko 1000, antrosios – 750, trečiosios – 500 litų. Papildomos piniginės premijos buvo skirtos dar dviejų darbų autoriams – Mindaugui Juršėnui bei Ugnei Balčiūnaitei.

Geriausius darbus rinkusios komisijos narė, Vilniaus miesto savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto komiteto pirmininko pavaduotoja Daina Urbanavičienė džiaugiasi, kad Lietuvos studentai turi originalių idėjų.

REKLAMA
REKLAMA

„Bendradarbiavimas tarp miestų ir meno akademijų sėkmingai vyksta įvairiuose Europos miestuose. Renkant geriausius studentų darbus buvo labai džiugu matyti aktyvų jaunimą, kuris turi tikrai unikalių idėjų. Tos idėjos puikiai padės formuoti miesto įvaizdį bei jo atpažįstamumą" – sakė D. Urbanavičienė. „Džiaugiamės stiprėjančiais ryšiais su verslo įmonėmis, suteikiančiais galimybę įtraukti studentus į konkursus, kur reikia idėjų ar vystomi realūs projektai. Labai svarbu, kad jauni žmonės suvoktų savo veiklos indėlio svarbą bei teikiamas galimybes. Įtraukdami jaunus žmones į socialiai atsakingus projektus skatintume pilietinį sąmoningumą bei lojalumą savo miestui, - svarsto konkurso kuratorius Vilniaus dailės akademijos dėstytojas doc. Šarūnas Šlektavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bendrovė „LL optic“ studentų darbus panaudos gamindama bilietų automatus, kuriais bus prekiaujama ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje, tad tikėtina, kad Vilniaus dailės akademijos studentų darbais grožėsis įvairių pasaulio miestų gyventojai.

Studentams konkursą skelbusi bendrovė „LL optic“ nuo 2011 metų vysto „Loginpost“ siuntų savitarnos terminalų projektą, taip pat gamina bilietų automatus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų