REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos teismui toliau nagrinėjant Darbo partijos juodosios buhalterijos bylą, apklausiami finansinės – ūkinės veiklos išvadas rašiusieji specialistai.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos teismas antradienį ketina apklausti visus FNTT specialistus, kurie rašė finansinės ūkinės veiklos išvadas atliekant baudžiamosios bylos, kurioje Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas ir trys jo bendrapartiečiai kaltinami sukčiavimu bei mokesčių slėpimu, nagrinėjimą.

REKLAMA

(Papildyta 12.30)

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį ketina apklausti tris kompiuterių specialistus, kurie tikrino kietuose diskuose surinktą informaciją ir apklaus liudytojus.

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį tęs baudžiamosios bylos, kurioje Viktoras Uspaskichas ir trys jo bendrapartiečiai - Vytautas Gapšys, Vitalija Vonžutaitė ir Marina Liutkevičienė - kaltinami sukčiavimu bei mokesčių slėpimu, nagrinėjimą.

Į posėdį bus kviečiami kompiuterių specialistai, kurie tikrino kietuose diskuose surinktą informaciją apie partijos veiklą ir ketina pradėti liudytojų apklausą.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį gynyba neturėjo klausimų, todėl posėdis buvo baigtas paskelbus pertrauką iki trečiadienio.

"Liudytojų yra nemažai, todėl jie, matyt, bus apklausiami kelias dienas", - sakė prokuroras Saulius Verseckas, kuris nuo bylos nagrinėjimo dalyvauja posėdžiuose. Jam talkina ir prokurorė Nijolė Frolova.

Pareigūnė pasirodo posėdžiuose tik retsykiais, prireikus garsinti daugiau bylos medžiagos.

----------

Vilniaus apygardos teismui liudijantys FNTT specialistai teigė nustatę, kad Darbo partija 2004-2006 metais neapskaitė daugiau nei 24 mln. litų pajamų ir 23 mln. litų išlaidų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ekspertai aiškinasi dėl klaidų, kurių, anot advokatų, išvadose yra daug.

Dėl neteisingai nurodytos klaidos, kur vietoje 15 tūkstančių litų parašyta 1500 litų, specialistai aiškina, kad tai techninė klaida.

"Specialistai žiūrėjo, kas parašyta. Jeigu bus pripažinta, kad čia buhalterės klaida, suma iš šitos eilutės persikels į neiššifruotas sumas. (..) Ši klaida padaryta neoficialią apskaitą vedusios buhalterės, tai tiesiog techninė rašybos klaida. Specialistai skaitė taip, kaip parašyta. Aš dar kartą kartoju, kad mūsų išvada nesikeičia, jokiu būdu ne specialistai nustatinėja valiutos kursą", - sakė specialistė Nijolė Galvanauskienė.

REKLAMA

Anot moters, tyrimo metu kilo abejonių, jog nagrinėjama išvis ne DP lėšų apskaita, o pateikti dokumentai gali būtų kokios nors kitos įmonės. Be to, pabrėžė specialistė, nepavyko atstatyti visų DP buhalterinių dokumentų, todėl klaidos galimos.

Antradienį teismui liudys dar keturi FNTT specialistai.

Be Darbo Partijos lyderio V. Uspaskicho byloje kaltinamaisiais pripažinti Seimo pirmasis vicepirmininkas Vytautas Gapšys, Seimo narė Vitalija Vonžutaitė ir Marina Liutkevičienė.

Visi kaltinamieji neigia kaltę.

Ši byla teismą pasiekė 2008 metų balandžio 14 dieną ir nuo to laiko nagrinėjama su didelėmis pertraukomis. Byla iš mirties taško pajudėjo tik įsikišus Prezidentei.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų