REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Anksčiau ar vėliau ateina laikas priimti svarbų sprendimą – pakeisti darbą. Kartais žmonės pernelyg ilgam laikui įleidžia šaknis vienoje vietoje, nors tuo pat metu patiria diskomfortą. Net ir ekonominio sunkmečio metu reikia nepabūgti ir imtis pokyčių vos tik pastebite šiuo simptomus, rašo „Business Insider“.

REKLAMA
REKLAMA

Darbovietės finansiniai rezultatai rieda į pakalnę. Vos tik pastebėsite, kad jūsų bendrovė atsidūrė aklavietėje pradėkite ruošti lagaminus ir ieškoti naujos darbo vietos, kol darbdavys dar neįteikė pranešimo apie atleidimą. Žinoma, prieš įvertindami bendrovės būklę pagalvokite ar jūsų darbdavį spaudžia trumpalaikiai nemalonumai, kurie ilgainiui bus išspręsti, ar sisteminės problemos, kurių pašalinti jau nebeįmanoma.

REKLAMA

Nuobodulys. Jeigu darbas tapo monotonija, kurioje neliko iššūkių tuomet kenčia ne tik jūsų darbo kokybė, bet ir profesiniai gebėjimai. Pats metas palikti savo komforto zoną. Pasikalbėkite su savo vadovu apie galimybę užimti aukštesnį karjeros laiptelį.

Tobulėjimo stoka. Nuolatos tobulėjantys ir besimokantys žmonės kyla karjeros laiptais, tuo tarpu kiti lieka už borto. Ieškodami naujo darbo atsakykite sau į klausimą – ar šis darbas suteiks glimybę tobulinti profesinius įgūdžius.

REKLAMA
REKLAMA

Sveikatos problemos. Stresas, nerimas, baimė ir pervargimas gali sukelti rimtų sveikatos problemų. Darbas neturi tapti fizine ir psichologine kančia.

Netikėtas pasiūlymas. Neretai naujas darbo pasiūlymas gali išnirti tarsi iš niekur. Nesibaiminkite pasinaudoti potencialia galimybe. Nors žolė kitoje tvoros pusėje ne visada žalesnė, tačiau neperlipę tvoros taip ir negalėsite įvertinti jos sodrumo.

Košmarai. Jeigu naktimis jus nuolatos kankina košmarai susiję su darboviete tuomet neabejotinai reikėtų susimąstyti apie karjeros pokyčius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuojauta. Kartais tenka pasikliauti paprasčiausia nuojauta. Nuojauta gali būti teisi net ir tuomet kai neturite rimtų priežasčių palikti esamą darbą. Vis dėlto jeigu giliai širdyje jaučiate, kad kitoje vietoje jausitės laimingesnis tuomet belieka pasikliauti vidiniu balsu.

Vertybių krizė. Ieškodami ilgalaikio darbo įvertinkite savo ir darbdavio vertybių suderinamumą. Sunku jausti pasitenknimą, kuomet tenka įgyvendinti moraliai nepatrauklias ir svetimas vizijas.

Tikslų krizė. Kartais darbas gali panardinti į tranzą, kurio metu pamiršite prieš kelis ar kelioliką metų sau keltus tikslus. Persvarstykite savo dabartinę padėtį, galbūte pernelyg ilgai užsibuvote esamoje darbovietėje ir atsiliekate nuo karjeros plano įgyvendinimo.

Įžeidinėjimai. Niekas neturi teisės jūsų įžeidinėti ar priekabiauti, jeigu kolegos arba vadovas peržengia leistinas ribas kreipkitės į žmogiškųjų išteklių skyrių arba atsisveikinkite su darbo vieta, kurioje patiriate pažeminimą.  

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų