REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vaikui renkant baldus būtinai atsižvelkite į jo temperamentą, amžių, o taip pat ir skonį. Berniukui galima įrengti kambarį, sportinio arba jūrinio stiliaus, kuriame netruktų naujausių technologijų.

REKLAMA
REKLAMA

Kokius baldus rinkti į berniuko kambarį?

Dauguma berniuką mėgsta aktyvius žaidimus – būtent todėl rekomenduojama atkreipti dėmesį į baldų saugumą ir į tai, ar jie iš tikrųjų stiprūs. Būtinai iš miegamojo pašalinkite aštrius daiktus ir stenkitės, kad čia būtų kuo mažiau išsikišusių kampų.

REKLAMA

Taip pat įsisavinkite tai, kad vaikų kambarys turėtų būti erdvė fantazijai ir berniukiškiems žaidimams: karams, mūšiams, pasakiškoms kelionėms ir kovoms su minkštais žaislais.

Vienas iš mėgstamiausių berniukų užsiėmimų yra žaislų išrinkimas ir surinkimas, modeliavimas ir konstravimas. Todėl priversti juos viską susidėti tvarkingai – nerealu. Būtent todėl rinkdamiesi baldus į berniuko kambarį, atkreipkite dėmesį, kur būtų galima sudėti įvairias smulkias detales, kur būtų galima sudėlioti visus žaislus. Idealu būtų nestandartinis stelažas iš lentynų ar komodas, kuriame gausu įvairių dydžių stalčių. Taip pat dabar galima rasti įvairių jau pagamintų berniukų miegamųjų – tiek tematinių, tiek ir klasikinių.

REKLAMA
REKLAMA

Spalvos berniukų kambariui

Šiuo metu jau atsisakyta stereotipų, kad berniukų kambarys turi būti griežtai mėlynas, ir dizaineriai įgyvendina įvairias drąsias idėjas. Dabar formuojant berniukų kambarį naudojama įvairi spalvų gama.

Populiariausios spalvos yra geltona, raudona, žalia, juodai–balta, ruda ir violetinė. Čia padeda geometrinės formos, animacinių filmų, komiksų herojai, fantastiniai personažai ar technika.

Tačiau atminkite, jei baldai per daug ryškūs, jis sukuria „sunkią“ atmosferą. Be to, labai ryškios spalvos išskiria toksinus, kurie neigiamai atsiliepia vaiko sveikatai. Todėl specialistai pataria naudoti neryškių spalvų baldus, o dekoratyvines funkcijas gali perimti įvairios pagalvėlės, sienų lipdukai, statulėlės, pledai ir žaislai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Idėjos berniuko kambario baldams

Be įvairiaspalvės spalvinės gamos ir naujų bei dekoratyvinių elementų panaudojimo, kambario interjerui gali pagelbėti ir baldų konstrukcija. Galima tam išnaudoti ir baldų gamintojus, kurie rengia vaikų kambario baldus pagal individualius užsakymus, įgyvendindami pačias originaliausias idėjas. Pilis vietoj spintos, mašina vietoj lovos, skrynia vietoj kėdės – tai tik smulkmenos, kurias gali jums pateikti dizaineriai.

Todėl dauguma tėvų siekia sukurti vaikų kambario dizainą padedant įvairiais elementais, kurie atlieka ir žaidyminę funkciją. Tai gali būti pufai, lentynos, laipteliai arba judinami komponentai. Svarbu, kad mažylis pats galėtų juos judinti iš vietos į vietą, pagal savo žaidimus, taip pat galėtų keisti kambario interjerą pagal savo poreikius. Vienas iš nestandartinių berniuko kambario sprendimų – paprastą spintą pertvarkyti į atvirų lentynų sienelę.

REKLAMA

Taip pat reikia įsisavinti, kad vaikų kambario baldus reikia parinkti ne tik dėl fizinių žaidimų, bet ir kūrybinei veiklai vystyti. Todėl įsigykite kūrybinį stalelį, kuriame būtų stalčiai susidėti reikiamas priemones.

Svarbiausiai, kurdami berniuko kambarį įjunkite savo vaizduotę ir pridėkite šiek tiek kūrybiškumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų