REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienio popietę Kauno prekybos centrą „Akropolis“ saugantys saugos tarnybos „Eurocash1“ apsaugininkai sulaikė tris įtariamus telefoninius sukčius. Jaunuoliai prekybos centro apsaugos darbuotojams įkliuvo, kai iš senyvo amžiaus moters paėmė devynis tūkstančius litų.

REKLAMA
REKLAMA

„Tris įtartinai besielgiančius vaikinus mūsų apsaugos darbuotojai prekybos centro teritorijoje pastebėjo apie 15 valandą. Įtarimų apsaugos darbuotojams sukėlė keistas jaunuolių elgesys. Minėti asmenys nuolat kalbėjosi mobiliaisiais telefonais, klaidžiojo po prekybos centro parduotuves akivaizdžiai neketindami nieko pirkti. Kartais jie būdavo drauge, o kartais elgdavosi taip tarsi nepažinotų vienas kito“, - pasakojo saugos tarnybos „Eurocash1“ direktorius Vytautas Labeckas.

REKLAMA

Pasak V. Labecko, vaizdo kameromis apsaugos darbuotojai užfiksavo, kaip vienam iš jaunuolių sulaukus skambučio mobiliuoju telefonu, šis skubiai patraukė prie prekybos centro išėjimo, kur susitiko su garbaus amžiaus moterimi. Tuo tarpu kiti du įtariamieji nuskubėjo į prekybos centro stovėjimo aikštelėje stovintį automobilį.

Apsaugos darbuotojai stebėjo kaip prekybos centre likęs jaunuolis duoda su juo susitikusiai moteriai pakalbėti savo mobiliuoju telefonu, vėliau iš jos paima pluoštą grynųjų pinigų. Įtarimus dėl galimai nusikalstamos veiklos apsaugos darbuotojams sustiprino tai, kad moteris atrodė išsigandusi ir pinigus perdavė prie prekybos centro įėjimo, o ne šalia esančiame banke.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigine instrukcija besivadovaujantis apsaugos darbuotojas priėjo prie moters pasiteirauti ar viskas gerai. Ši paaiškino, kad sulaukė nepažįstamo asmens skambučio. Skambinęs teigė, kad moters anūkas Norvegijoje pateko į bėdą, todėl ji turinti sumokėti 9 tūkstančius litų.

Moteris apsaugos darbuotojui patvirtino jau perdavusi pinigus nepažįstamajam. Įtardami, kad pinigai iš moters buvo išvilioti apgaulės būdu, apsaugininkai operatyviai sulaikė pinigus paėmusį jaunuolį.

Sulaikytas buvo ir vienas iš automobilyje laukusių vaikino bendrininkų, antrajam pavyko pabėgti. Vis dėlto paaiškėjus, kad nei vienas sulaikytųjų neturi automobilio raktelių, mašina buvo toliau stebima vaizdo kameromis. Vakare įsijungus automobilio signalizacijai apsaugos darbuotojai užfiksavo į jį lipantį nepažįstamą asmenį ir netrukus jį sulaikė.

Visi sulaikyti jaunuoliai perduoti Kauno Santakos policijos komisariatui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų