REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Respublikos ambasados prie Šventojo sosto Kanceliarijos vadovas Jonas Malinauskas naujienų portalui Balsas.lt teigė, kad Popiežiaus pareiškimas apie atsistatydinimą buvo didelė staigmena visiems.

Lietuvos Respublikos ambasados prie Šventojo sosto Kanceliarijos vadovas Jonas Malinauskas naujienų portalui Balsas.lt teigė, kad Popiežiaus pareiškimas apie atsistatydinimą buvo didelė staigmena visiems.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

“Kas vyksta – Popiežiaus pareiškimo tekstas aiškiai viską apibūdina. Vasario 28 dieną 20 valandą Romos laiku Popiežius atsistatydins. Po to prasidės įprastinė naujo popiežiaus rinkimo procedūra”, - sakė jis. J. Malinauskas patikino, kad dabar apibrėžti, ar šis pareiškimas sukėlė daug šurmulio, yra sudėtinga, kadangi jis buvo išplatintas prieš valandą.

REKLAMA

“Reakcijas sunku nusakyti, šiuo metu spaudos salėje vyksta Popiežiaus atstovo spaudai tėvo Lombardi spaudos konferencija ir jis aiškina visą situaciją, mes galime remtis tik spaudos agentūrų pranešimais”, - sakė jis.

Balsas.lt primena, kad šiandien Romos katalikų bažnyčios Popiežius Benediktas XVI pareiškė, kad savo noru atsistatydins iš pareigų.  

Popiežiaus pareiškimas kardinolams (vertimas):

Brangieji broliai, Sukviečiau jus į šią konsistoriją ne tik dėl trijų kanonizacijų, bet taip pat norėdamas jums pranešti apie labai svarbų Bažnyčios gyvenimui sprendimą. Daug kartų sąžinėje Dievo akivaizdoje apsvarstęs, pasiekiau tikrumą, jog mano jėgos, dėl senyvo amžiaus, jau nepakankamos, kad galėčiau deramai vykdyti Petro tarnystę.

REKLAMA
REKLAMA

Puikiai suprantu, kad ši tarnystė, dėl savo dvasinės reikšmės, turi būti vykdoma ne tik darbais ir žodžiais, bet taip kančia ir malda. Vis dėlto, šiuolaikiniame pasaulyje, sparčiai kintančiame ir blaškomame tikėjimo gyvenimui svarbių klausimų, Petro laivo vairavimui ir Evangelijos skelbimui reikalingos ne tik dvasios, bet ir kūno jėgos, jėgos, kurios pastaraisiais mėnesiais manyje tiek nusilpo, kad turi pripažinti nesąs pajėgus gerai vykdyti man patikėtą tarnystę. Dėl to, puikiai suprasdamas šio sprendimo rimtumą, būdamas visiškai laisvas, pareiškiu, jog atsisakau Romos Vyskupo, Šventojo Petro Įpėdinio tarnystės man kardinolų patikėtos 2005 m. balandžio 19 d., taip kad 2013 m. vasario 28 d. 20.00 val. Romos sostas, Šventojo Petro sostas bus vakuojantis ir tie kam priklauso turės sušaukti konklavą naujo Popiežiaus išrinkimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Brangieji broliai, dėkoju jums iš širdies už visą meilę ir darbą, kuriuo padėjote man kelti mano tarnystės naštą, prašau atleisti man už visus mano trūkumus. Dabar patikėkime Šventąją Bažnyčią Vyriausiojo Ganytojo, mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus globai ir melskime jo šventąją Motiną Mariją, kad savo motinišku gerumu lydėtų Tėvus Kardinolus renkančius naują Popiežių. Kiek tai liečia mane, taip pat ir ateity norėsiu iš visos širdies maldai skirtu gyvenimu tarnauti Šventajai Dievo Bažnyčiai.

Benediktas XVI Vatikanas, 2013 m. vasario 10 d.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų