REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Kinija išaugo itin sparčiai ir tapo antra pagal dydį pasaulio ekonomika, sukurianti bendrojo vidaus produkto už 7,3 trln. JAV dolerių. Didžioji dalis šio augimo buvo pastūmėta siūlant pigią darbo jėgą ir produkciją visam pasauliui, rašo „BusinessInsider.com“.

REKLAMA
REKLAMA

„Bank of America“ neseniai paskelbė ataskaitą apie Kiniją, kurioje galima rasti itin įspūdingų faktų apie šios šalies gamybą. Siūlome pažvelgti į 10 svarbiausiųjų ir palyginti juos su kitų valstybių rodikliais.

REKLAMA

Kinijos gaminamų oro kondicionierių vienam šalies gyventojui tenka 17 kartų daugiau nei kitose valstybėse.

Iš viso Kinija pagamina 109 mln. vienetų oro kondicionierių – tai 80 proc. pasaulinės rinkos. Kinijos gaminamų oro kondicionierių 1 tūkst. šalies gyventojų tenka 81,1 kai visame likusiame pasaulyje šis rodiklis sudaro 4,8.

Kinijos pagaminamų asmeninių kompiuterių vienam gyventojui tenka 40 kartų daugiau nei visame pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso Kinija kasmet pagamina apie 320,4 mln. asmeninių kompiuterių – tai 90,6 proc. visos pasaulio rinkos. Jos pagaminamų asmeninių kompiuterių 1 tūkst. žmonių tenka 238,3, kai visame pasaulyje šis rodiklis sudaro 5,9.

Kinijos pagaminamų energiją tausojančių lempučių vienam gyventojui tenka 16 kartų daugiau nei kitose šalyse.

Iš viso Kinija kasmet pagamina 4,3 mlrd. energiją taupančių lempučių – tai 80 proc. visos pasaulio rinkos. Vienam gyventojui Kinijoje tenka 3,2 energiją taupančios lemputės, o visame pasaulyje šis rodiklis sudaro 0,2.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kinijos užauginamos kiaulienos vienam žmogui tenka 6 kartus daugiau nei visame pasaulyje.

Iš viso Kinija užaugina 51,5 mln. tonų kiaulienos kasmet – tai 49,8 proc. visos pasaulio rinkos. Vienam žmogui šioje šalyje tenka 38,3 kg kiaulienos, o visame pasaulyje vos 6,7 kg.

Kinijos pagaminamų saulės elementų galingumas, tenkantis vienam asmeniui yra 11 kartų didesnis nei kitose šalyse.

Iš viso Kinijos pagaminamų saulės elementų galingumas sudaro 21,8 gigavatus – tai 74 proc. visos pasaulio rinkos. Viena gyventojui šio galingumo tenka 16,2 kilovatų, kai visame pasaulyje šis rodiklis sudaro 1,4 kilovato.

REKLAMA

Kinijos pagaminamų batų porų vienam žmogui tenka 7 kartus daugiau nei visame pasaulyje.

Iš viso Kinija pagamina 12,6 mlrd. batų porų – tai 63 proc. pasaulinės rinkos. Vienam žmogui tenka 9,4 porų batų Kinijoje, kai visame pasaulyje šis rodiklis sudaro 1,3 poros.

 

Kinijos pagaminamų mobiliųjų telefonų vienam žmogui tenka 10 kartų daugiau nei kitose pasaulio valstybėse.

Iš viso Kinija pagamina 1,1 mlrd. mobiliųjų telefonų – tai 70,6 proc. pasaulinės rinkos. 1 tūkst. šalies gyventojų tenka 840,7 mobiliųjų telefonų, kai visame pasaulyje šis rodiklis sudaro 83,6.

REKLAMA

 

Kinijos pagaminamo cemento vienam žmogui tenka 6 kartus daugiau negu visame pasaulyje.

Iš viso Kinija pagamina 1,8 mlrd. tonų cemento – tai 60 proc. visos pasaulio rinkos. Vienam Kinijos gyventojui tenka 1,39 tūkst. kg cemento, kai visame pasaulyje šis rodiklis sudaro 221 kg.

 

Kinijos iškasamos anglies vienam gyventojui tenka 4 kartus daugiau nei kitose pasaulio valstybėse.

Iš viso Kinija iškasa 1,8 mlrd. tonų anglies, prilygstančios naftai – tai 48,2 proc. pasaulinės rinkos. Vienam šalies gyventojui tenka 1,3 tonos anglies, kai visame pasaulyje šis rodiklis sudaro 0,3.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kinijos gaminamų laivų talpa, tenkanti vienam gyventojui yra 3 kartus didesnė nei visame pasaulyje.

Iš viso Kinijoje pagaminama laivų, kurių talpa sudaro 76,6 mln. tonų – tai 45,1 proc. viso pasaulio rinkos. Vienam šalies gyventojui tenka 57 tonos laivų talpos, kai visame pasaulyje šis rodiklis sudaro 16,6 tonos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų