REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Pastaruoju metu vis daugiau lietuvių dairosi perspektyvų tolimose šalyse. Vieni siekia įgyti išsilavinimą, kiti ieško antrųjų namų šaltajam sezonui. Vienas tokių – TV projektų kūrėjas Saugirdas Vaitulionis. Žinomas vyras sako negalįs pakęsti, kai už lango dargana – spaudžia šaltis, subjūra oras, sninga. TV projektų kūrėjas pasakoja, kad vis dažniau domisi galimybėmis Australijoje – mat tolimoje šalyje šilta visus metus. Tačiau viena geriausių jo draugių, TV ir radijo laidų vedėja Skaiva Jasevičiūtė mano, kad Australija – per tolima šalis antriesiems namams ir sako esanti realistė: „Kol neturiu tiek pinigų, kiek reiktų turėti rezidenciją šiltuose kraštuose, nėra ko ir svajoti“ rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Nors apie studijas Australijoje niekada negalvojau, tačiau Lietuvoje labai šaltos ir bjaurios žiemos. Tikrai norėčiau išvykti į Australiją bent trims ar keturiems mėnesiams, turėti ten vietą, kur galėčiau apsistoti. Išvykčiau lapkritį, grižčiau kovą. Laikina emigracija oro temperatūros sumetimais. Tačiau žinau ir dar vieną svarbų momentą – į Australiją šiaip sau gyventi neišvyksiu, ten labai griežta kontrolė, reikia specialių vizų“, – kalba Saugirdas Vaitulionis.

REKLAMA

Kodėl antriesiems namams šaltajam sezonui S. Vaitulionis rinktųsi Australiją, o ne Ispaniją ar Italiją? Jis pasakoja, jog turi nemažai draugų, kurie su šeimomis išvyksta į Ispaniją žiemą. Anot TV laidų kūrėjo, Ispanijoje žiemą temperatūra siekia iki 20 laipsnių, todėl šią šalį jis vadina „pavasarine“. Būtent dėl aukštesnės oro temperatūros ir nuostabios gamtos S. Vaitulionis mieliau rinktųsi Australiją.

„Manau, reiktų gauti studento vizą ir kai Lietuvoje žiema, galėčiau Australijoje tobulinti anglų kalbos įgūdžius. Nors, mano supratimu, angliškai kalbu tikrai geriau, tačiau tobulinti įgūdžius reikia visuomet. Manau, tai būtų puiki galimybė ir pasimokyti, ir pagyventi Australijoje, kol Lietuvoje praeis žiema. Apie Australiją esu prisiklausęs ditirambų, manau, tai būtų tikrai puiki šalis žiemos miegui“, – pasakojo Saugirdas Vaitulionis.

REKLAMA
REKLAMA

Viena geriausių S. Vaitulionio draugių Skaiva Jasevičiūtė pasakojo, kad norėtų apsilankyti Australijoje, paviešėti, tačiau ilgesniam laikui ten apsistoti planų kol kas nekuria.

„Niekada negalvojau apie rezidenciją žiemai. Esu realistė. Kol neturiu pinigų, nekuriu ir planų. Jeigu vykčiau į Australiją, kartu pasiimčiau savo augintinius. Bijau kengūrų, todėl jie mane nuo jų apgintų“, – juokauja radijo ir TV laidų vedėja.

Išvykti į Australiją nuo šiol padės studijosaustralijoje.lt

Nuo šiol studijosautralijoje.lt Lietuvoje organizuoja mokymus „Studijos ir darbas Australijoje“. Visos konsultacijos, studijų ir studento vizos dokumentų tvarkymas nieko nekainuoja. Mokymų tikslas – suteikti reikalingą informaciją Lietuvos piliečiams, ketinantiems vykti dirbti, studijuoti ar turintiems ambicijų įsitvirtinti Australijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų tikslas – supažindinti žmones su darbo ir studijų galimybėmis Australijoje, parodyti visą spektrą studijų galimybių. Šiandien ieškantiems būdų išvykti į svajonių šalį vienu svarbiausių klausimų tapo studento vizos išdavimo tvarka. Ji pasikeitė nuo šių metų liepos pirmosios. Esame vienintelė agentūra, dirbanti su Lietuvos piliečiais, sertifikuota oficialių Australijos institucijų, galinti konsultuoti studijų ir išsilavinimo klausimais. Taip pat esame vieninteliai, dirbantys ir Lietuvoje, ir Australijoje, taigi, siūlome savo pagalbą išvykstantiems ir tiems, kurie jau atvyko į Australiją, padedame susirasti gyvenamąją vietą. Visas mūsų paslaugų paketas norintiems įsitvirtinti galimybių šalyje – nemokamas“, - pasakojo studijosaustralijoje.lt vadovas Artūras Zakarauskas.

REKLAMA

„Lietuvos viešojoje erdvėje - daug bendros informacijos bei subjektyvių komentarų apie galimybes išvykti į tolimą šalį, bet iš tiesų iki šiol nebuvo, kas informacijos srautą profesionaliai susistemintų. Siūlytume atskreipti dėmesį į vieną svarbų momentą – neišmanančiam tam tikros sistemos žmogui susitvarkyti dokumentus prieš išvykstant – beveik neįveikiamas uždavinys. Mūsų misija – suteikti išsamią informaciją lietuviams apie jų galimybes Australijoje“, - aiškino Artūras Zakarauskas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų